Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 152

(Deel 151 hiero)
Earth & Fire/Kayak – Split 7″
label: Qcumber
jaar: 1981
kant a: Earth & Fire – Rally Monte Carlo (Weekend)
kant b:
Kayak – Monte Carlo Rally (Total Loss)
www.earth-and-fire.nl | www.kayakonline.nl
Earth & Fire  Kayak
De eerste keer dat ik in Het Koetshuis op zaterdag draaide was ik zenuwachtig. Ik draaide al een tijdje op vrijdag, maar het publiek op vrijdag waren school- en klasgenoten, het was altijd belachelijk druk en het maakte niet zo veel uit wat ik draaide want de sfeer zat er toch wel in. De zaterdag, dat was iets anders. Dan waren de stamgasten er, eind-twintig en ouder, met een andere muzikale smaak en kritisch tegenover nieuwelingen, en al helemaal tegenover zestienjarige pukkelpubers die voor dj kwamen spelen. Er was ook meestal een man of twintig in de zaak, wat veel confronterender was dan zo’n volle bak op vrijdag.
Toen ik nog maar een uurtje bezig was kwam er een soort hardrocker naar de dj-cabine. “Draai eens iets van Jerney”, droeg hij me op. Ik was verbaasd, een hardrockdude die een plaatje van zo’n onruige zangeres als Jerney Kaagman aanvraagt. Maar goed, de man had wellicht zin om zijn zachtere kant eens naar voren te laten komen, dat mocht. Dus ik draaide “Weekend” van Earth & Fire voor hem, compleet met aankondiging, want dat moest in Het Koetshuis, de plaatjes aankondigen. Ook al zat er geen hond, als ik te veel platen achter elkaar draaide zonder tussendoor iets te zeggen, kwam de minst nichterige maar explicietere van de twee uitbaters van achter de achterste bar vandaan om te verkondigen dat als ik niks zei, ik wel naar huis mocht, dan zette hij wel een cd’tje op. “Maar er is niemand”, zei ik dan. “Ik ben er toch?”, antwoordde hij, en hij knipoogde er schalks bij. Brrrr.
Anyways, de hardrockdude kwam met een grimmig hoofd op me afgestapt en vroeg of ik mezelf soms grappig vond. Ik schrok, want ik was me van geen kwaad bewust, noch van een door mij gemaakte grap. “Je wilde toch iets van Jerney?”, vroeg ik. “Journey ja, de band Journey, godver! Zie ik eruit alsof ik iets van dat wijf zou aanvragen?” Oeps.
Nu, ik vind Journey nu ook niet echt wat je noemt ruig, maar goed, destijds kende ik die hele band niet. En ik vond “Weekend” wel een leuk nummer, eigenlijk.
Deze single is een promosingle die werd uitgebracht toen Earth & Fire en Kayak het Nederlandse Opelteam sponsorden in de Rally van Monte Carlo. De teksten van de bestaande hitsongs werden aangepast voor de gelegenheid, net als de titels. De titels op de hoes verschillen overigens in beide gevallen met die op de single zelf. Ik heb die van de single aangehouden. Ik weet niet meer of ik hem gekocht heb of gekregen, en wanneer dan wel.

2 replies on “7-inch serie, deel 152”

ach ja, jerney. was een beetje verliefd op haar. en wat voor draak ze is geworden zeg. ongelooflijk.
zeg, laat je me nog ff weten over die RSS?

ik moest lachen om het commentaar van iemand bij de video op youtube: “De eerste keer dat ik mezelf bevredigde was op deze video”. hij zal niet de enige zijn geweest, vrees ik. the horror, the horror.
ik moet die rss nog bij je aanzetten, zal ik later vandaag of morgen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.