Categories
7"

7-inch serie, deel 150 – Ian Dury

150! Dat is een feestje, toch? Toch?
Nee?
Oh.

Met deel 150 ga ik door waar ik gebleven was, deel 148 en 149 zijnde twee “tussenaankopen”. Inmiddels zijn er 179 singles aan bod gekomen, nog 462 te gaan. Ik ben eigenlijk wel verbaasd dat ik het volhoud om (min of meer) iedere dag een single te posten, na jaren van slabakken op deze blog.
Enfin.

Ian Dury & The Blockheads – Pégame con tu palo rítmico (Hit Me With Your Rhythm Stick)
label: Stiff
jaar: 1979
www.theblockheads.com
kant a: Hit Me with Your Rhythm Stick
kant b:
There Ain’t Half Been Some Clever Bastards

Ian Dury

Ik weet nog dat ik Ian Dury voor het eerst op tv zag. “Zo zielig”, zei mijn moeder, want hij had als kind polio gehad. Maar ik snapte niet zo goed waarom hij nu zielig was – hij zag er toch behoorlijk blij uit daar op dat Toppoppodium. Ik vond het leuk hoe hij bewoog, zo met zijn been, een beetje houterig. Als ik “Reactor Party” hoor van Shitdisco heb ik altijd de neiging om zo te dansen als Ian Dury.

Deze single heb ik gekocht bij Wah Wah in Barcelona, waar ik in 1998 werkte in de dance-afdeling achterin de zaak. Bonus is de hoes, met de titel vertaald naar het Spaans en de oorspronkelijke titel in het klein eronder. Anders dan bij filmtitels is de vertaling hier letterlijk (veel films hebben in Spanje een titel die weinig te maken heeft met de oorspronkelijke titel), waardoor het een beetje raar klinkt in het Spaans. Voor Spanjaarden, bedoel ik. Zou in het Nederlands ook raar zijn: “Sla me met je ritmestok”. Nou ja, toch niet zo heel raar, maar in het Spaans wel. Gelukkig (of helaas) is de zang niet nagesynchroniseerd, zoals ze met films doen. Dat zou pas écht vreemd zijn. Maar wel grappig. Met een heel andere stem dan die van Ian Dury, heheheh.

“Hit Me with Your Rhythm Stick” is in 1985 opnieuw uitgebracht als 7″ e.p., met “Sex and Drugs and Rock and Roll”, “Reasons to Be Cheerful, Part 3” en “Wake up and Make Love with Me” als gezelschap. Geen van beide songs op deze single staan op een Blockheadsalbum, behalve dan op een verzamelaar, maar dat telt niet.

3 replies on “7-inch serie, deel 150 – Ian Dury”

volhouden Dave – parels van stukjes om te lezen, te zien en te horen…thanks !

Classic, especially the b-side. i used to listen to this alot when i was 15. There have indeed been some clever bastards. Keep it coming. nice work mate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.