Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 148

(Deel 147 hiero)
10 CC vs. Usher/Diana Ross & The Supremes vs. Frankie Paul
label: NMT
jaar: 2007
kant a: 10 CC vs. Usher – Dreadlock Usher
kant b:
Diana Ross & The Supremes vs. Frankie Paul – Without You/Tu Sheng Peng
www.looandplacido.com | www.myspace.com/looandplacido
Split
Een van de singles uit de oogst van afgelopen weekend, een mashup van Loo & Placido. Eigenlijk heb ik er een beetje spijt van dat ik hem gekocht heb. De a-kant vind ik sowieso niks, omdat ik Usher echt geen reet aan vind en sinds Radio Soulwax iedere mashup van “Dreadlock Holiday” niet meer kan horen. Ik kocht hem voor de b-kant, maar nu ik hem terughoor weet ik het niet meer zo. “My World Is Empty without You” blijft een prachtig nummer, en “Pass the Tu Sheng Peng” van Frankie Paul is ook leuk, maar de combinatie… er wringt iets. Ik heb een boel van die mashups, maar ik ben er nog behoorlijk selectief in, normaal gesproken. Het moet voor mij echt klinken alsof het zo opgenomen had kunnen zijn, bijna alsof het zo hoort. Later in de serie zal er nog een van JStar langskomen van Diana Ross en een dope dubtrack, die echt fantastisch klinkt. Deze klinkt slechts gedeeltelijk zo goed.
Het is een kunst, een goede mashup maken. Toevallig sprak, de door Bernard in de reacties op een eerdere post hoog aangeslagen, Chris Cutler afgelopen vrijdag op Within Templation er zijdelings over. Zijn lezing ging over plunderphonics, ofwel het componeren van muziek uit stukken reeds bestaande opnamen. Cut’n’paste zeggen de ninja’s. Of sampelen. Of mashup, dus. Hij liet onder andere Loo & Placido’s mashup horen van (o.a.) The Beatles’ “Eleanor Rigby” en Seeds riddim “Doctor’s Darling”, als goedgelukt voorbeeld. Die is ook beter dan deze.

Een miskoop zou ik het niet noemen, maar waarschijnlijk is het dat wel. Het ligt eraan of ik hem nog zal draaien de komende maanden. Oh well.

3 replies on “7-inch serie, deel 148”

een van de beste mashup ooit vind ik trouwens nog altijd “a stroke of genius” van freelance hellraiser (christina aguilera’s “genie in a bottle” + the strokes’ “hard to explain”: klik. volgens hebben die vermaledijde dewaeles het ook gebruikt voor radio soulwax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.