Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 147

(Deel 146 hiero)
Dum Dum Boys – Do It
label: Mystic
jaar: 1990
kant a1: Sick Boy
kant a2:
Marching to Pretoria
kant b1:
Do It
kant b2:
My Mind
Dum Dum Boys  Dum Dum Boys
Over deze Dum Dum Boys vind ik hoegenaamd niks. Vinden als in informatie vinden. Er zijn meerdere Dum Dum Boys, in Noorwegen bijvoorbeeld, en Frankrijk, allemaal vernoemd naar het nummer van Iggy Pop (het staat op zijn album The Idiot). Ik weet ook niet meer hoe ik aan de single kom, maar aangezien er als contactadres mijn oude werkgever uit West-Friesland op het hoesje vermeld staat, kan ik wel een gokje wagen denk ik. Ik denk dat ik het gekocht heb omdat ik dacht dat het de Franse Dum Dum Boys waren, die op Munster platen uitbrachten. Waarvan ik later weer dacht dat ze Noors waren, omdat Anjarchista me eens een cd’tje stuurde met allemaal Noorse bands (waaronder de DumDum Boys, dusch) in ruil voor een met allemaal Nederlandse. Wat is er eigenlijk met Anjarchista gebeurd? Oh Anja Regine, where art thou? In Oslo, waarschijnlijk.
Maar ik dwaal af. Er is wel het een en ander te vinden over Doug Moody, die het plaatje (oorspronkelijk op cassette uitgebracht) geproduceerd heeft en uitbracht op zijn Mystic Records. Zo te zien een zeer interessante figuur die veel voor de Amerikaanse punk en hardcore betekent heeft doordat hij zo veel jonge bands de kans gaf een plaat op te nemen. Maar blijkbaar is niet iedereen die mening toegedaan. Tja.
Het is verder niet zo’n heel bijzonder plaatje (behalve dat het waarschijnlijk zeer obscuur is, aangezien veel van die Mystic-platen heel obscuur zijn) – gewoon een aardig punkrockplaatje. Op roze vinyl, dus 100 punten extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.