Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 142

Dr. Alimantado/Peter Tosh – Split
label: Ital Sounds
jaar: 2003

kant a: Dr. Alimantado – Mary Lou (A Little Love Version 3)
kant b:
Peter Tosh – A Little Melodica
www.doctoralimantado.com

Dr. Tosh

The good doctor is een oude favoriet van me. Best Dressed Chicken in Town is een dlhwi-plaat die ik ooit eens gepost heb op deze site in een andere serie die ik minder lang heb volgehouden. Vreemd genoeg staan die postjes niet meer online, ik zal ze nog eens zoeken en terugzetten. Dan kun je meteen zien (als je tenminste op de lp-link klikt) dat wat ik daar beweer over de hoesfoto (namelijk dat de bus die op de achtergrond de straat indraait hem seconden later zal aanrijden) waarschijnlijk op een urban legend berust. Jammer, want ik vond het wel een goed verhaal.

Ook de dokter heb ik aan de lijn gehad, in dezelfde tijd als de Congo Natty’s. Ik was al jaren op zoek naar de vinylversie van Best Dressed Chicken en kwam na een tip uit bij een reggaewinkel in Tilburg. Die belde ik op en vroeg de Engelstalige winkelier of hij die plaat soms had, en of ik die bij hem kon bestellen. De man lachte en maakte zichzelf bekend, en ik was even met stomheid geslagen. Ik! Aan de telefoon! Met! Dr. Alimantado! En dat hij in Tilburg woonde, ongelofelijk.

Enfin, hij kon hem niet opsturen want dat was een gedoe met betalen en zo, maar hij gaf wel aan waar ik hem kon bestellen, net als de rest van zijn catalogus. Via de winkel lukte dat dus.
In de afgelopen maanden heb ik nog een paar keer aan de lijn gehad. Tegenwoordig woont hij in Engeland en hij regelt zijn distributie zelf, en zijn live optredens. Waarvoor hij mijn baas al een paar keer gebeld heeft, want hij wil bij ons in da club spelen. Vorig jaar was het bijna zo ver, maar toen werd de tournee ineens afgelast, helaas. Het zal nog wel een keer lukken verwacht ik, dan kan ik hem eindelijk eens live zien. Hij komt ook regelmatig in Antwerpen bij Fat Kat om zijn eigen platen af te leveren, schijnt.

De b-kant van deze single (oorspronkelijk uitgebracht op Impact, 1971, met Tosh als a-kant en Tado als b-kant) is ook heel fijn. Peter Tosh op melodica, een instrument waar ik sinds mijn kennismaking met Augustus Pablo erg van houd.
“A Little Love” was een Jamaicaanse hit in 1971, oorspronkelijk gezongen door Jimmy London. Eigenlijk is Tado’s versie nummer 4, en Tosh’ versie nummer 3, zo staat hier te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.