Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 141

(Deel 140 hiero)
Double Trouble and The Rebel MC – Just Keep Rockin’
label: Polydor
jaar: 1989
kant a: Just Keep Rockin’ (Sk’ouse Mix Edit)
kant b:
Just Keep Rockin’ (Hiphouse Mix Edit)
Double Trouble and The Rebel MC
Ach ja, hiphouse. “Street Tuff” was ook zo’n fijne stamper. “Ruff like a ninja, stingin’ like a bee.” Ik was toen op Tenerife (zie ook hiero) en in alle discotheken daar waren het enorme hits. Al die dronken Britse meisjes die met elkaar op de vuist gingen terwijl het “Yeeeeh, oooooh” door de speakers knalde. Mooi was die tijd.
Michael West, alias The Rebel MC, heeft later het jungle-label Congo Natty opgericht, waarvan de eerst pakweg zes releases klassiekers zijn geworden. Toen ik samen met de mannen van Ama Records een distributiebedrijfje aan het opzetten was heb ik nog geprobeerd Congo Natty in de catalogus te krijgen om te verdelen in Spanje. Wekenlang probeerde ik die mensen te bereiken, zonder resultaat. Men deed toen nog niet zo veel aan e-mail en we waren aangewezen op de telefoon en fax. Na tientallen pogingen werd er eindelijk opgenomen met een “Yeah?” die uitgesproken werd alsof de man een poging aan het doen was het wereldrecord rook van een spliff binnenhouden te breken. Als dat het geval was, dan was hij mooi stom dat hij de telefoon opnam. Nogal wazig stond hij me vervolgens te woord, en hij beloofde me een prijslijst en bestelformulier door te sturen.
Nooit meer wat van gehoord, natuurlijk.
Achteraf gezien zou het wel eens kunnen dat de onbereikbaarheid te verklaren viel door de moord op Michael Menson, een van de drie mensen van Double Trouble, die toen ik belde waarschijnlijk niet zo heel lang geleden plaats had gevonden.


One reply on “7-inch serie, deel 141”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.