Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 140

(Deel 139 hiero)
Donkey – You’re under Contract, Dude!
label: Wormer Bros
jaar: 1993
kant a: Sobering up with Dean Martin
kant b:
Catgut on the Wormbrain
kant c:
Surf’s up
kant d:
Campesinos
Donkey
Over politiek correct gesproken! Veel correcter dan Donkey krijg je ze niet. Maar dat was dan ook in 1993, toen zeiden mensen nog gewoon wat ze voelden in plaats van wat ze wilden, of wat de gewone man in de straat dacht.
Ik denk dat ik deze single gekregen heb van de band toen ze kwamen optreden in de studio van Salto waar we ons programma maakten voor Radio Mortale. Of misschien was het wel Amsterdam FM. De studio had een groot raam dat uitkeek op het proletenvolk dat café De Kroon op het Rembrandtplein frequenteerde. Donkey maakte een hels antikapitalistisch kabaal aan de ene kant van het raam, de patjepeeërs betaalden zes piek voor een Heineken en roken naar overdadig aangebrachte aftershave en body lotion aan de andere. Zij zagen ons, wij zagen hen, maar we hoorden elkaar niet. De puinhopen van paars waren in volle aanbouw.
Dit is de eerste single van de band die nu niet meer bestaat maar gedeeltelijk voortleeft in The Bent Moustache. (Het zou trouwens kunnen dat Ajay Saggar bij ons in da club is geweest in februari met Dan Sartain, als ik de blog goed begrijp. Tsk.) Donkey kwam uit kringen van The Ex en De Kift – Pim Heijne, samen met Ajay oprichter van de groep, speelt ook bij De Kift en broer Ferry, de zanger van die band, speelt mee op het eerste album I Ain’t Yer House-Nigger, net als Terry Ex. Die lp uit 1995 heb ik ook nog, geweldige plaat.
Een paar jaar na de bewuste radiosessie had John Peel ze trouwens in de studio. Het zou kunnen dat ik nog ergens een tapeje heb liggen met de opname van dat programma, het mijne, bedoel ik. “The Luba Sessions”, hoe klinkt dat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.