Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 133

(Deel 132 hiero)
Joe Bataan – Ling Ching Tong
label: RCA
jaar: 1981
kant a: Ling Ching Tong
kant b:
Ling Ching Tong (Instrumental)
www.joebataan.net | www.myspace.com/joebataan
Joe Bataan
Als ik ergens de pest aan heb dan is het aan stickers op platenhoezen, of wat voor andere toevoegingen door mensenhand dan ook. Toen ik klein was schreef ik ook op mijn eerste platen, mijn naam en zelfs een nummer. Vreselijk, vind ik nu. Gelukkig ben ik daar al snel mee opgehouden (om precies te zijn bij plaat nr. 11: SadeDiamond Life). Als het de bedoeling was dat er “Fulano Perez”, “SN-002” of “Parental Advisory: Explicit Lyrics” op de hoes staat, dan hadden ze die hoes wel zo gemaakt. Je gaat toch ook niet op een schilderij van Ruebens een sticker plakken met “World famous painting – includes curvy women” of zoiets? Stop daar toch mee.
Anyways, ik heb hem toch maar gekocht, want het is een goed singeltje. En meestal zijn stickers wel verwijderbaar: haal de plaat eruit en verwarm de sticker met een aansteker, dan komt hij er doorgaans makkelijker af. Bij dit plakkertje is het mislukt, zoals je ziet, waarschijnlijk omdat hij er al zo lang op zit dat hij is vergroeid met het papier van de hoes, uitgedroogd. Waardoor ik hem helemáál verneukt heb.
Joe Bataan is al eens aan de beurt geweest in deze serie met “Rap-O Clap-O”. Deze single is van twee jaar later en staat op het album Joe Bataan II. Het is het enige nummer van de lp waarop Joe rapt, een tekst over hoe hij gewoon naar de Chinees gaat om een fu yong hai te halen, een aantrekkelijke dame ontmoet die hij verwijt hem in de war te brengen, waarop ze hem in elkaar mept, zoals het een goede Chinese betaamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.