Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 130

(Deel 129 hiero)
DJ Shadow – High Noon
label: Mo’Wax
jaar: 1997
kant a: High Noon
kant b:
Organ Donor (Extended Overhaul)
www.djshadow.com | www.myspace.com/djshadow
DJ Shadow
DJ Shadow – This Time (I’m Gonna Try It My Way)
label: Island
jaar: 2006
kant a: This Time (I’m Gonna Try It My Way)
kant b: This Time (I’m Gonna Dub It My Way)
DJ Shadow
“High Noon” is een relatief zeldzame single – er zijn er 5000 van geperst en genummerd (dit is nummer 2089). Maar 5000 is met de verkoopcijfers van vinyl deze dagen, toch behoorlijk veel. Niet dat het wat uitmaakt, natuurlijk. De a-kant is niet zo heel bijzonder, maar de b-kant is een bommetje. Een opgepooierde versie van het net geen twee minuten durende origineel dat op het prachtalbum Endtroducing staat. Niet lang geleden nog uitstekend gecoverd door Lefties Soul Connection.
“This Time” komt van zijn lp The Outsider, die ik compleet gemist heb. Ik denk dat dat komt doordat ik zo teleurgesteld was na dat belachelijke hyphy-optreden op Sónar vorig jaar. Hyphy is de Bay Area-versie van crunk, wat ik een vreselijke vorm van hiphop vind. “It’s about getting stupid” zei hij nog voordat ze eraan begonnen. En stupid was het. Ik heb toen de e.p. “3 Freaks” nog blind gekocht (voor het optreden, niet erna), omdat ik tot dan toe alles van hem blind kon kopen. Ik heb hem thuis een paar keer gedraaid om te kijken of ik er toch nog iets leuks aan kon vinden, of hyphy een acquired taste zou blijken te zijn, maar niet voor mij. Ellendig geblèr vind ik het. En dat terwijl ik toch niet vies ben van feestjes met wiet, xtc en alcohol, drie van de pijlers waarop hyphy gebouwd is.
Maar “This Time” vind ik dus goed. Het is dan ook geen hyphy, maar zo ongeveer het meest poppy dat hij ooit heeft uitgebracht. Een onbekende zanger (hier en daar lees ik dat de vocalen komen van een tape die Shadow ergens in een studio gevonden heeft, maar dat zou zomaar eens een fabeltje kunnen zijn) over een zomers melodietje vol Curtis Mayfield-achtige violen, heel fijn. De b-kant is daar een langzame, instrumentale versie van, minder zomers maar ook mooi.
Shadow heeft zijn fans gevraagd een video te maken voor de single en uit de ik weet niet hoe veel inzendingen koos hij deze:

Meer inzendingen hiero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.