Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 128

(Deel 127 hiero)
Div – Sex Sex Sex
label: Torso
jaar: 1988
kant a: Sex Sex Sex
kant b:
Some Way
Div
Oorspronkelijk heette deze Delftse band “De Div”, maar toen ze overgingen op Engels om in te zingen viel het “de” (de “de”? The The, woehaha) weg. Michel Schoots, de latere drummer van de Urban Dance Squad, speelde bij de band. Toen hij eruit stapte hield de band het ook voor gezien, ook al omdat Marc de Reus (later werd hij de bassist van Shine, de band die Richard Janssen oprichtte na Fatal Flowers) het steeds drukker kreeg met het produceren van andere bands.
Ik heb nog een Nederlandstalige lp van ze, Europa is hier, maar eigenlijk ken ik de band niet zo goed. Ik denk wel dat ze weer hip hadden kunnen worden een paar jaar geleden toen die hele punkfunk opkwam. Maar Nederland heeft niet van die dj’s als The Glimmers of die vermaledijde Dewaeles die zo’n song dan op een hippe compilatie zetten (zoals die laatsten deden met “Death Disco” van Arbeid Adelt, om maar eens wat te noemen).
Niet dat ik dat met “Sex Sex Sex” zou doen, want daar vind ik hem dan weer net niet goed genoeg voor. Net iets te geforceerd, in mijn oren. Te geproduceerd. Als het iets kaler geproduceerd was had ik hem beter gevonden denk ik. Kaal als Europa is hier, zou perfect in een punkfunksetje passen.
Dit nummer doet me altijd aan Guuz denken. Ik zie hem dan voor me, luchtgitaar spelend in een zweterig Noorderligt, terwijl hij de tekst grimast. Want dat deed Guuz altijd. Wij allemaal, maar Guuz kon het heel goed.

2 replies on “7-inch serie, deel 128”

kon iedereen maar zo goed grimassen als ik, dan zou de wereld gewoon best een stukje mooier zijn. zo.
vorig jaar heb ik nog een genoeglijke 2 uur met art zaaijer van (de) div doorgebracht, een interview was het voor een gesneefd boek over hollandse punkfunk. art kon smakelijk anekdotes vertellen over het gedrag van henk nits hofstede in die goeie ouwe punkfunknewwaveultra-tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.