Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 127

(Deel 126 hiero)
Dirt Merchants – Beware of Dog
label: V-Hold
jaar: 1993
kant a: Beware of Dog
kant b:
Mindfuck
www.dirtmerchants.org
Dirt Merchants
Ik hoorde de b-kant van deze single in de indiepoptent Maravillas in Madrid. Tegenwoordig heet die tent Nasti en is ze in handen van de mensen achter Nitsa in Barcelona, die de club hebben overgenomen van de organisatoren van het Festival Internacional de Benicàssim.
Maar dat terzijde.
In Maravillas kwam ik eigenlijk alleen maar omdat de mensen met wie ik toen rondhing daar graag kwamen. Het was dé indiepoptent van Spanje, en de enige club in Malasaña, waar ik toen woonde, waar geen punkrock of garage werd gedraaid. Ik hield helemaal niet van de muziek die er gedraaid werd, het was me allemaal een beetje te, eh, blij. Van die springende indiepopkids die allemaal in Londen zouden gaan wonen, later, als ze de dertig gepasseerd waren en ze van hun moeder op zichzelf mochten gaan wonen.
Dus “Mindfuck” was een aangename verrassing. Zozeer zelfs dat ik de volgende dag naar Discos Del Sur ben gerend om de single te kopen. Die bij nader inzien minder geweldig bleek dan in mijn herinnering, die weliswaar wazig was, maar toch. Een beetje Babes In Toylandachtig, de a-kant dan. De b-kant is wat dreineriger, en beter dan “Beware of Dog”.
Dit is het enige dat ik ken van deze band, die in het 1997 na vijf jaar voor gezien hield. Gitarist Mike Malone gaat tegenwoordig door het leven als blueskikker Orb Mellon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.