Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 123

(Deel 122 hiero)
Depeche Mode – Personal Jesus
label: Mute/Indisc
jaar: 1989
kant a: Personal Jesus
kant b:
Dangerous
www.depechemode.com | www.myspace.com/depechemode
Depeche Mode
Ik denk, maar ik weet het niet zeker, dat deze single van mijn broer is. Ik zou hem gekocht kunnen hebben, maar ik meen me te herinneren dat hij bij de stapel vinyls zat die Ed bij mij in bewaring heeft gegeven, met als voorwaarde erbij dat ik ze allemaal voor hem op cd zou zetten. Die belofte staat nog steeds Ed, ik heb alleen niet gezegd wanneer, dus keep your pants on.
Ik ben nooit een speciaal liefhebber geweest van DM, ik vind de muziek meestal wel goed, maar het doet me vrij weinig. Vroeger op schoolfeesten deden we voor de gein de new-wavers na op de dansvloer als de dj “Just Can’t Get Enough” opzette, de enige song die die jongen kende van Depeche Mode. Als die klonk, wist je dat het “alternatieve” kwartiertje was aangebroken waar we de hele avond op hadden zitten wachten. De helft was al naar huis of stond buiten te vozen, maar wij wilden nog even “Caterpillar” van The Cure of “Our Darkness” van Anne Clark horen, en als we mazzel hadden en de tent was bijna leeg, dan wilde Ivo misschien nog wel Ian C. & The JDs draaien. “Love Will Tear Us Apart”, natuurlijk, want dat was het enige dat in zijn oren nog een beetje dansbaar was. Maar goed, na vier uur Rick Astley, Samantha Fox en wat schuifelplaten van Glenn Medeiros waren we allang blij met wat schemer uit de luidsprekers.
[stating the obvious]
Johnny Cash’ versie van dit nummer is trouwens ook heel goed.
[/stating the obvious]

Take it away Johnny boy (geen officiële video):

Of wat dacht u van een beetje Richard Cheese? “Personal Jesus” begint ongeveer op 2’20”, maar check hem van het begin, hij is goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.