Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 110

(Deel 109 hiero)
The Cult – Love Removal Machine
label: Virgin
jaar: 1987
kant a: Love Removal Machine
kant b:
Wolf Child’s Blues
www.thecult.us | www.myspace.com/cultmusic
The Cult
Dit was de eerste single na Love, de enige plaat die ik toen van The Cult kende, en die veel minder hardrockerig klonk. Vooral door de productie, denk ik. “Love Removal Machine” staat op Electric, dat door Rick Rubin is geproduceerd. Ik moest wennen aan dat “nieuwe” geluid, maar uiteindelijk vond ik het toch behoorlijk goed. U moet weten, in die tijd was “hardrock” en alles wat daarnaar riekte totally not done voor mij. Ik associeerde dat met de lange en vooral hoge uithalen van die gast van Iron Maiden, en dat vond ik verschikkelijk. Komaan, ik was 19, wist ik veel.
Maar door mijn dj-baantje in de plaatselijke jongerenkroeg waren mijn oren sowieso wel aan het opengaan. Bovendien nam ik een voorbeeld aan mijn helden Sonic Youth, die ook nummers van Madonna durfden te coveren en in interviews haar lof bezongen. Vooruit, ik was volwassen aan het worden.
Maar goed, The Cult dusch. Love is nog altijd een prachtalbum in mijn oren. De enige keer dat ik de band live gezien heb was op Pinkpop ’86, schitterend. Waarschijnlijk hebben ze “Love Removal Machine” toen ook gespeeld, maar dan in de Love-stijl:

5 replies on “7-inch serie, deel 110”

ik was ook op pinkpop 1986.
of ze dat nummer speelden weet ik niet meer.
mar ik zag bovenaan bij je item staan dat de plaat in 1987 uitkwam. rain is mijn fav nummer van hun en spirit walker.

geweldig inderdaad, the cult! wauw prachtige albums gemaakt. de eerste drie (onder de naam the cult dan) zijn geweldig! toch?
Sonic Temple is ook geweldig. ik draaide ook wel een the cult als ik deejayde in de plaatselijke hardrockkroeg maar daar moest ik mee oppassen: te soft voor de Brunssumse jeugd 😉
the cult op pinkpop begin jaren negentig is overigens een van de beste concerten die ik ooit zag. wilden ze niet stoppen met spelen, jan smeets boos. prachtig!
zeg, dave… the cult is ideaal voor vergeten pracht, vind je niet?

Hey Cultfans;
Zit nog bij te komen van gisteren; Paard van Troje jawel The Cult. Waanzinnig was het weer net zoals het optreden in de AHOY van de Ceremony tour! Prachtige muziek en geweldig publiek.
De band was zoals ze vertelden net 5 weken geleden weer in de studio begonnen. Jammer dat ze niet als hoofdact in het Ahoy staan, zijn ze toch groot genoeg voor!
Ben benieuwd naar het nieuwe album, kan nooit beter worden dan Electric en Love maar goed laat maar komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.