Categories
7" muziq

7-inch serie, deel 106

(Deel 105 hiero)
Credit To The Nation – Call It What You Want
label: Rugger Bugger Discs
jaar: 1993
kant a: Call It What You Want
kant b:
The Lady Needs Respect
Credit To The Nation
De tweede single van deze verder (in deze contreien, althans) vrij onopgemerkt gebleven Britse hiphopgroep, die behalve een rapper/beatmaker ook twee dansers telde. Ik zag ze eens in het voorprogramma van Chumbawamba, waarmee CTTN de eerste single “Pay the Price” opnam. Chumbawamba had jaren later een enorme hit met een verschrikkelijk irritant nummer, ik wil niet eens meer weten hoe het heet. De Spaanse Canal+ gebruikte het een tijdje als leader voor hun voetbalaankondigingen, en dat waren er nogal wat dus ik werd daar horendol van. Raar is dat, dat zo’n liedje zo op mijn zenuwen kan werken.
Maar ik dwaal af. Credit To The Nation, dusch. Voor “Call It What You Want” sampleden ze “Smells Like Teen Spirit” van Nirvana, en verder is het typisch zo’n politiek getint rapcrossoverdingetje zoals die in die dagen nogal in zwang waren. “You Suck” van Consolidated (met de Yeastie Girlz, waarvan het origineel over ongeveer anderhalf jaar in deze serie zal langskomen) was ook zo’n nummer.
Ik denk dat ik deze single heb gekocht bij dat concert in de Melkweg. Hij is later opnieuw uitgebracht door One Little Indian, waar ze nog een aantal albums maakten. Ik denk niet dat ze verder veel brokken gemaakt hebben. Britse hiphop heeft het nooit zo geweldig gedaan in de Lage Landen, op een paar uitzonderingen natuurlijk. Wat ook weer vreemd is, hoe zou dat toch komen? Is het het accent? Aan de kwaliteit kan het niet liggen. Misschien eens een stukje aan wijden. Voilà, weer een idee voor op de plank. Nieuwe stofnesten in het verschiet, dat geeft de burger moed.

5 replies on “7-inch serie, deel 106”

“Nieuwe stofnesten in het verschiet, dat geeft de burger moed.”
je zegt daar zoiets. ideas are even cheaper than words 🙂

“Nieuwe stofnesten in het verschiet, dat geeft de burger moed.”
je zegt daar zoiets. ideas are even cheaper than words 🙂
als ik elk idee had uitgeschreven stonden er bij de fnac nu vijf volumes verzameld werk van de geniale popfilosoof v. romain
LOL

… en van daar af zou het maar een paar boekruggen verder zijn naar het 49-delige “de grote roozendaal – 1721 onuitgewerkte ideeën voor in het haardvuur of: hoe een volledig leven te leiden zonder ooit iets echt af te maken behalve het …”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.