Categories
7"

7-inch serie, deel 10 – The A-Bones

10! Dat is een feestje, toch? Toch?
Nee?
Oh.

The A-Bones – The Claw
label: Norton
jaar: 1993
kant a: The Claw
kant b: Spooks-a-Poppin’ Theme
www.myspace.com/theabones

Dit is de tweede single van The A-Bones, gekocht toen ik bij een platendistributeur werkte in West-Friesland die dit soort muziek met containers tegelijk uit Amerika haalde. De band is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn toenmalige collega Bertus Kor, maar een echte reden daarvoor is er niet. Hij vond het een hele goede band, maar dat vonden er meer daar. Ik ook, hoewel dit singeltje het enige is dat ik van ze heb.

The A-Bones is de huisband van het label Norton, oorspronkelijk “opgericht” voor één feestje. Maar dat beviel blijkbaar en zie. Een van de oprichters is overigens Mike Mariconda, die een jaar later The Raunch Hands vormde. Drumster Miriam Linna (die de eerste drumster van The Cramps was) en zanger Billy Miller zwaaien de scepter over het label, en leden van de groep spelen op verschillende platen van andere Nortonbands mee, zoals Andre Williams (woe!) en Flamin’ Groovies’ Roy Looney. In 1994 leek het of ze uit elkaar gingen maar vier jaar later waren ze weer terug.

Ik hou van dit soort rock-‘n-roll. De referenties aan en esthetiek van de horror- en andere b-films uit de jaren vijftig en zestig, het oergevoel dat het oproept. Die rauwheid is eigenlijk wat ik altijd zoek in muziek. Het hoeft er niet per se in te zitten wil ik het goed vinden, maar het is wel een pre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.