Categories
txt

Zaterdag 16 september 2006, Rome

vanuit de nachttrein
perron 12, station Termini, Rome, vanuit de trein

Aangekomen op station Termini, we wachten op de nachttrein naar Bari. Eerst wat eten. We hebben ons verheugd op het eten in Italië. Ik neem pasta, Anniek denkt een stukje pizza te nemen maar krijgt een hele.
Die de allerslechtste pizza is, ooit geserveerd in de geschiedenis van de pizza. Slappe bodem van karton zoals die reclame van vroeger, zurig tomaat-kaasmixje en funghi die eruitzien als naaktslakken (en ook zo van de slappe bodem afglijden) en smaken naar wat het ook is dat naaktslakken afscheiden.
Nog een paar uur voor de nachttrein vertrekt. Op het bord staan de vertrektijden van de verschillende treinen, met daarachter onder de kop ora eff. een andere tijd, variërend van 20 minuten tot anderhalf uur later. Ik vraag een man of ora eff. zoals ik vrees ora effettiva (werkelijke [vertrek]tijd) betekent, de man zegt ja. Hij legt uit dat het enorm geregend heeft in midden-Italië, en dat het treinverkeer grote vertraging heeft opgelopen. En dat we blij mogen zijn als de nachttrein naar Lecce, die ook in Bari stopt, überhaupt vertrekt.
Uiteindelijk vertrekt de trein gewoon op tijd. Mazzeltje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.