Categories
txt

Woensdag 27 september 2006, Rome

Vandaag moeten we in ieder geval naar het Colosseum en naar het hoofdkwartier van Het Kwaad, Vaticaanstad. Colosseum is snel gezien: duizenden toeristen in de rij om binnen te komen, wij dachten van niet dus he.
Doorlopen naar de Terme di Caracalla. Daar is het rustiger. Ik verstap me en de zool van mijn linkerschoen scheurt half af. Het perfecte excuus om de schoentjes die ik gezien heb te kopen. Vlug met de bus terug naar het centrum, schoenen gekocht. Echt vet.
Daarna: Vaticaanstad. Ik moet toegeven: het is indrukwekkend. Ik vraag me af hoeveel levens al die pracht en praal gekost heeft. Maar ik ben binnengeweest en ik ben niet buitengegooid, moeder, er is nog hoop.
Rome pakt ons verder niet zo. Misschien hebben we meer tijd nodig, het allemaal zo veel. En al die toeristen, daar word je toch gestoord van? Ik vond het in Amsterdam al erg, en zelfs hier in Antwerpen mijd ik de binnenstad op zaterdag, maar Rome, dat is wat anders. Ik denk dat we iemand nodig hebben die in Rome woont en ons kan meenemen naar de leuke plekken, of een paar maanden nemen om de stad te ontdekken. Maar ja dat gaat dus niet, voorlopig.
‘s Avonds eten we in een restaurantje met cucina típica romana. De ober lijkt op Bobby D, serieus! Als ik hem na een geweldig maal om il conto vraag zegt hij “mi stai parlando a me, figlio di putana?” en komt er een geweer uit zijn mouw, ik zweer het.
Morgen terug naar Antwerpen. We hebben ons vermaakt en goed gegeten, en zijn relaxt. Mooie bal, zou ik zeggen.

2 replies on “Woensdag 27 september 2006, Rome”

jaaaaaaa lubacovje in italia che wauw!
lekker blogje man, ik denk dat ik hier nog eens terugkom!
maar waar zijn die fotooos, kom op!
een vette beso vanuit buenos aires…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.