Categories
txt

Maandag 25 september 2006, Lecce

We hebben besloten vanavond de nachttrein te nemen naar Rome en vandaag wat rond te banjeren in Lecce. Na een paar uur hebben we het wel gezien: opnieuw een hoop kerken, verder weinig sfeer, een beetje eentonig. Misschien zijn we wel gewoon verzadigd. Hoeveel mooie kerkjes kan een mens verdragen in een week?
Wel weer fantastisch gegeten. Dat kunnen ze wel, die Salentijnen, lekker koken.
Wat is dat trouwens met dat ticketsysteem in Italiaanse bars? Ik heb er thuis al de pest aan dat je in clubs drankbonnen moet kopen, maar daar kan ik het nog enigszins begrijpen. In Italië moet je in werkelijk ieder flutbarretje eerst bij de kassajuf of -man een bonnetje halen met je bestelling, en die dan afgeven aan de man of vrouw aan de toog, maar dan moet je dus toch nog zeggen wat je wil hebben, want op het bonnetje staat alleen “koffie”, of je nu een espresso wil of een macchiato. Dus dan moet je eerst bekijken wat je wil hebben, dan moet je in de rij staan voor je bonnetje, dan weer terug naar de toog en hopen dat wat je wilde hebben, er nog steeds is, wat dus niet altijd het geval is, zeker als het druk is en de halve stad komt ontbijten.
Gedoe. Wel goed voor de werkgelegenheid, natuurlijk.
Ik heb een cd gevonden van die groep met die zanger, de harmonicaman en de man met de zak en stok die “hoemp, hoemp” doet. Het gaat om Uccio Aloisi Gruppu. Uccio is nogal een beroemdheid, zo leer ik in de souvenirwinkel waar ze de cd’s verkopen, door zijn muziek maar ook door zijn verschijning in de de film Craj. Hij zingt in het Salentijns, de cd die ik gekocht heb heet “Mara l’Acqua”.
download: Uccio Aloisi Gruppu – Stornelli Nosci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.