Categories
txt

Lager, lager

“het is wellicht lastig om vanuit duitsland over de situatie op de nederlandse dansvloeren te schrijven. doe ik dan ook niet. hier is het tempo verlaagd, is de muziek gelaagder geworden, introverter en dromeriger. het is muziek die je bijna in jezelf doet keren, je een kleine trip in je eigen hoofd laat maken. […]
de overeenkomsten met bijvoorbeeld new beat en andere trage eurodance is echter verbazingwekkend groot. diezelfde dromerige sfeer, introversie, trage tempo.”
Schreef Theo in een commentaar bij Matthias. Grappig, want gisteravond hoorde ik, in het aangename gezelschap van mijn lief, vriend Guuz en een paar honderd hippige jongelingen Ben Mono draaien in Club 11, en wat ons nog het meest opviel was het lage tempo. 100, misschien 110 bpm, hoger dan dat kwam het niet. En ik vond het heerlijk. Diepe bassen, een fikse dot disco en een hoop dubby geluiden, meer moet dat niet zijn soms.
Er waren wat geluidsproblemen, en ‘s mans mixen waren niet allemaal even vlekkeloos, maar ik genoot. Ik zag veel verbaasde gezichten – men is er duidelijk (nog) niet (meer) aan gewend, dat lage tempo. Ik zeg: meer van dat!
Het was trouwens een toffe avond. Voordat we naar 11 togen gebruikten we eerst het avondmaal in restaurent De Kantine aan de Oostelijke Handelskade. Na een eenvoudige doch smakelijke maaltijd werd omgeroepen dat “de popkwis” zou gaan beginnen, maar dat men zich nog kon inschrijven. Popkwis! Popkwis! Woe!
Hij was niet heel erg moeilijk. Dik gewonnen dus. Nou ja, volslank. Tres Manos rule.

2 replies on “Lager, lager”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.