Categories
txt

Duhuss

Afgelopen zondag 10 km. gelopen in Etten-Leur. 53 Minuten waar ik er 50 had moeten doen. De redelijke man in mij zegt dan “ja, maar de avond ervoor heb je tot vijf uur gedraaid en je hebt daar een hoop jointen gesmoord (de redelijke man in mij vindt het tegenwoordig leuk om met Vlaamse uitdrukkingen te strooien – gaat wel over – nvdr) dus zó gek is het niet dat je je streeftijd niet gehaald hebt”. Maar ik zeg dan “zou Kebra Selassie dat ook doen, plaatjes draaien in een kelder in Utrecht en joints roken, en dan de volgende dag zijn marathon niet binnen de twee uur vijf lopen? Nee, dat zou hij niet”. Dus heb ik de pee in. Drie maanden straftraining.
Maandagavond met mijn kont gewiebeld op de platen van J*Star. J*Star is een baas. En gisteravond voor de tweede keer in mijn nog prille leven The Congos live gezien. De eerste keer was ook hier in Antwerpen, in Hof ter Lo. Dat was zeer indrukwekkend. Gisteravond was het iets minder, maar dan nog werd ik weer gegrepen door die stem en uitstraling van Cedric Myton (dat is die met zijn falsetto). Ik kan het niet goed uitleggen, maar het lijkt een beetje op een betovering. Ik raak in een soort trance als ik de man hoor en zie zingen.
Maar sowieso klopt alles aan die band. Die koortjes, die vier oude mannetjes die daar op het podium hun ding staan te doen alsof ze nog 20 zijn, schitterend.
Jammer dat er na het concert een soundsystem begon met zo’n MC waarvan er helaas veel te veel zijn, nl. een die zijn muil niet kan houden. Een goede MC weet wanneer hij zijn bakkes moet houden. Ik schat dat er daar zo’n 4 van op de wereld rondlopen, en geen daarvan zat gisteren bij die sound die in Petrol stond.
Oh well.
download The Congos – Fisherman

3 replies on “Duhuss”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.