Categories
muziq

Radio Lubacov

Lang geleden dat ik nog eens een Radio Lubacov-postje heb gedaan. Hoogste tijd voor een nieuwe dusch. Inclusief begeleidend schrijven, maak het mee!
61 minuten, van hiphop naar house en via disco naar reggae. Veel plezier ermee, zou ik zeggen.
tracks:
Platinum Pied Pipers – Your Day Is Done [Triple P, Ubiquity 2005]
Sa-Ra Creative Partners – Glorious [Glorious, ABB Soul 2004]
The Herbaliser feat. Jean Grae – Twice Around [Take London, Ninja Tune 2005]
RedNose Distrikt – Benny Soup [Denk Ik, Kinnus Boeckoff Records 2005]
Amp Fiddler – Love and War [Love and War EP, Genuine 2003]
Henrik Schwarz – Leave My Head Alone Brain [Leave My Head Alone Brain, Sunday Music 2005]
Lindstrøm – There’s a Drink in My Bedroom and I Need a Hot Lady [There’s a Drink in My Bedroom and I Need a Hot Lady, Feedelity 2005]
Chicken Lips – Sweet Cow (Version) [Sweet Cow, Kingsize 2005]
The Juan Maclean – Tito’s Way [Less than Human, DFA 2005]
Tubbs feat. Dallas – NWOL (Atlantic Conveyor Redemption Dub) [New Way of Life, Exceptional 2005]
Super T. – West Bound D Train [West Bound D Train, Wackies 2004]
stream mp3
download
Platinum Pied Pipers – Your Day Is Done [site]
Saadiq en Waajeed (een van de oprichters van Slum Village) zijn lieverdjes van de nu-soulgemeenschap. Triple P is hun eerste album waarop een hele rits gastvocalisten meedoen. Hiphopbeats getrokken uit de vette kleigrond waarop de zwarte wijken van Detroit gebouwd zijn, een lome groove en gloedvolle zang zijn de hoofdingrediënten hier. Komend weekend op Lowlands, Pukkelpop en in Petrol in Antwerpen te bewonderen.
Sa-Ra Creative Partners – Glorious [site]
Nog zo’n gezelschap dat op de allerwarmste sympathie kan rekenen van hen die zich (zouden willen) bewegen in kringen rond Gilles Peterson, Kindred Spirits en dergelijke. Met een sound die zwaar beïnvloed is door P-funk houden ze de gemoederen sinds vorig jaar flink bezig, en na een paar singles is het al maanden wachten op hun eerste album, uit te komen op Ubqiuity. In de tussentijd kun je je verlekkeren aan de genoemde singles, de inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen remixen en de op Tube Records uitgebrachte cd Dark Matter & Pornography Mixtape, waarop ze 46 nummers in een kleine 80 minuten proppen. Ik heb ze vorig jaar live gezien op een Kindred Spirits-avond in Paradiso, en hun podiumact was behalve muzikaal geweldig ook nog meer dan vermakelijk. En dat was dan nog zonder band.
The Herbaliser feat. Jean Grae – Twice Around [site]
Gevestigde namen binnen de Britse hiphop, en terecht. Take London is hun vijfde album (het mixalbum Herbal Blend niet meegerekend), waarop ze live instrumentatie aan inventieve, veelal uit films afkomstige samples koppelen. Live ook zeer goed. Anekdote: ik heb ze ooit in Madrid meegenomen op een rooftocht langs zowat alle tweedehandsplatenboeren in de stad. Na enkele uren liepen we met zes zware tassen vol met onwaarschijnlijk foute platen, een enorme serrano-ham en zeven verschillende soorten worst (“ik speel ook in een band die Meateaters heet”, vertelde frontman Jake) door de gloeiend hete straten.
RedNose Distrikt – Benny Soup [labelsite]
Steven de Peven en Aardvarck, plus een hele hoop gasten die de studio in en uit lopen en af en toe iets opnemen. Tot een paar jaar geleden zat Kid Sublime ook bij de kern, maar die is inmiddels zijn eigen weg gegaan. Op ‘Benny Soup’ doet Benny Sings mee, net als RedNose lid van de uitgebreide Rush Hour/Kindred Spirits-familie. Stoffig en loom is deze track, zoals ik ze het liefst hoor.
Amp Fiddler – Love and War [site]
Funkateer van jewelste, heeft gespeeld met iedereen van George Clinton tot Prince en Moodymann. Het wachten is op de opvolger van het licht geweldige Waltz of a Ghetto Fly, waar ‘Love and War’ ook op te vinden is.
Henrik Schwarz – Leave My Head Alone Brain [site]
Man oh man wat een fantastische single. Single van het jaar wat mij betreft, zelfs. Elke keer als ik het hoor heb ik het gevoel alsof ik naar de opname van het een of andere legendarische optreden van de een of andere legendarische funkerd zit te luisteren, zo een waarvan je weet dat je hem nooit meer zal kunnen zien omdat hij al jaren dood is, vermoord door een dictator of een halve gare op zoek naar poen voor zijn shot.
Lindstrøm – There’s a Drink in My Bedroom and I Need a Hot Lady [labelsite]
Het nieuwe Wunderkind in underground house-kringen. Samen met zijn vrindje Prins Thomas maar ook in zijn eentje poept hij deze dagen de ene na de andere release of remix uit, en er zit bijna geen slechte tussen. Hooguit een iets mindere, die dan nog steeds goed is. Hij houdt wel van een beetje gruizige disco en dub, wat dat betreft kan hij zo bij de Chicken Lipsen en Idjut Boysen van deze wereld geschaard worden. En die titel dan? Komische humor om te lache.
Chicken Lips – Sweet Cow (Version) [labelsite]
Als je het over de duvel hebt. Deze single is in drie versies uit, twee op 12″ met verschillende remixen (waaronder natuurlijk een van Lindstrøm, of wat dacht je?) en een 10″ met een extended en een dubversie van henzelf. Dit is de dubversie. Freaky discodub waar uw dienaar wel pap van lust.
The Juan Maclean – Tito’s Way [site]
Afkomstig van zijn eerste album Less than Human, lang niet zo bejubeld als zijn labelgenoten LCD Soundsystem maar onterecht imho. Kiest meer dan vergelijkbare bands als Out Hud en !!! voor de elektronica, maar zijn geluid is er niet minder organisch om. Lees de uitleg bij zijn album op zijn site (klik op ‘Radio’ en dan op ‘Juan player’).
Tubbs feat. Dallas – NWOL (Atlantic Conveyor Redemption Dub) [labelsite]
Tubbs is de helft van Atlantic Conveyor, die vorig jaar een werkelijk fantastische single (‘Nasty Things’, waarop vier totaal van elkaar verschillende nummers, en allemaal goed) uitbrachten op Untracked. Afkomstig uit Nieuw-Zeeland (hij werkte lang samen met DJ Mu van Fat Freddy’s Drop – de zanger op deze single, Dallas, is tevens vocalist bij die band) woont hij nu alweer een paar jaar in Londen.
Super T. – West Bound D Train [labelsite]
Dennis Browns klassieker dunnetjes overgedaan door een bad lieutenant uit Jamaica. Oorspronkelijk uit 1983, vorig jaar opnieuw uitgebracht (op 10″!) door het Basic Channel-sublabel Wackies.

6 replies on “Radio Lubacov”

….leave my head alone brain… get me through the night…..
thanks for the music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.