Categories
the soundtrack of your life

mat ador

Fantastische vraag!! En aangezien muziek niet weg te denken is uit mijn leven antwoord ik hier heel graag op. Ik heb wel niet de tijd om hier een hele dag aan te besteden, dus hoop ik dat ik hier teveel mis. Here we go, niet cronologisch of naar belangrijkheid:
1-Simple Minds: Alive and Kicking
2-George Michael: I want your sex
3-Prince: Power Fantastic
4-Prince: A.U.T.Omatic
5-Mano Negra: Ronde de nuit
6-Jacques Brel: La chanson des vieux amants
7-Red Hot Chili Peppers: Under the Bridge
8-Trockener Kecks: Achter glas
9-The Scene: Rigoureus
10-Metallica: My friend of mysery
11-Metallica: One
12-Faith No More: Midnight Cowboy
13-Pearl Jam: Black
14-Bjork: Come to me
15-Madonna: Sanctuary
16-Lucie: Medvidek
comment(aar):
Dit wil dus niet zeggen dat dit mijn top 16 aller tijden is in termen van kwaliteit van de nummers.
Woordje uitleg:
1-In de jaren 80 was ik 10 tot 20 jaar: vrij bepalend dus. Toch in dit lijstje bijna geen jaren 80-nummers; niet omdat ik er niet van hield, integendeel, maar omdat het zo lanf geleden is blijven enkel de hevigste herinneringen over… SM als symbool voor jaren 80 dus, net voor U2.
2-Een popdeuntje misttaat ook niet, I want your sex.In die periode…, moet er nog commentaar zijn?
3-Mijn muzikale-invloed periode bestaat uit twee delen: 10 jaar Prince en 10 jaar Metallica. Daarom ook van beide artiesten twee nummers. Dit nummer is mijn nr. 1 aller tijden, zowel op muzikaal als emotioneel vlak.
4-En dit is een voor mij compleet tijdloos nummer dat ik al jaren draai bij het slapengaan. Mijn slaapliedje dus.
5-Mano Negra:de kentering van het Prince naar het Metallica tijdperk. Jarenlang onze favoriete vakantie-in-Spanje groep. Daar leren kennen voor iemand anders er ook maar van gehoord had.
6-Hier had ook Gainsbourg kunnen staan, of Dutronc, of Piaf. Leve het Franse chanson! Voor mij heeel veel emoties en herinneringen, dit nummer.
7-The Peppers, my way of life. Deze song heeft toch het meeste achtergelaten bij mij. Kiedis rules!!
8- en 9-Vraag me niet wie de beste van de twee is. Misschien over het hele repertoire toch The Scene nipt, maar beide ongelooflijk goed en vele jaren mee zoet geweest.
10-Spirit, leven, hemelse melodien en het onmogelijke gebeurde: bye bye al die platte pop en rock en rap etc, here comes The Four Horsemen!!! Vraag me niet waarom, maar dit nummer geraakt niet uit mijn hoofd.
11-Hun beste, en mijn nummer 2 aller tijden. In Spanje speel ik dit nummer op de auto-casettespeler op hoogste volume met de deuren open, terwijl ik ernaast een biertje drink. Komt een mooi meisje naar mij toe, gelokt door dit nummer. Ze zou later mijn vrouw worden…
12-En met haar was dit achteraf gezien toch het melodietje dat ons het meeste herinneringen heeft gegeven aan mooie momenten.
13-Prachtig nummer, mijn nummer 3 aller tijden. Fantastische groep. Pakkende tekst, niet luisteren als ge liefdesverdriet hebt!!
14- en 15- Acht jaar later gescheiden, vanwege een nog mooier meisje :)) die mij veroverd heeft op alle gebied; ook op muzikaal met deze twee artiesten en vooral deze nummers. Waar ik voorheen natuurlijk geen bal aan vond. Geniale vrouwen!
16- Niemand die dit kent, omdat dit Tsjechisch is en ik daar nu al 8 jaar woon.
17-Vallen juist buiten het lijstje:
Nirvana, Duran Duran, U2, Talk Talk, Depeche Mode, Divine (!), Rolling Stones, Gorki, Sandra Kim (!), Gary Moore, Gary Numan, Queen, Megadeath, Confetti’s (!), Kim Wilde, en alle anderen die ik vergeten ben.
(!) betekend: ok, idioot, maar in deze context toch in het lijstje passend.