Categories
txt

Feniks

Langzaam maar zeker wordt deze site in zijn glorie hersteld. De afgelopen weken zijn onder de kop “Marge” in de rechterkolom de afdelingen Dusted (schrijfsels die ik voor de lol erbij doe) en Radio Lubacov (voor de mixjes) teruggekomen, vanaf vandaag staan ook The soundtrack of your life en Manual de moral y urbanidad er weer tussen.
De Soundtrack of your life is een ideetje dat ik ooit gejat heb van Toby Slater, die een soortgelijke draad startte op de Tsluts-mailinglijst (waar ik destijds op geabonneerd was, en waaruit het rariteitenkabinet van B3ta is voortgekomen). De bedoeling is dat je een soundtrack samenstelt van tracks die voor een bepaalde periode in je leven staan. Overigens niet noodzakelijkerwijs om op een cd te branden en rond te sturen aan wildvreemden of aan de maker dezes, hoewel dat wel mag natuurlijk.
Ik begon ermee in 2002, geloof ik, en in de tussentijd is mijn soundtrack niet meer up-to-date, iets dat voor meer inzenders geldt, neem ik aan. Maar goed. De mailbox is weer open, stuurt u maar in zou ik zeggen.
Manual de moral y urbanidad is een boekje dat ik vond bij mijn ouders op zolder, naar ik aanneem afkomstig van mijn stiefvader, die Spanjaard is. Het boekje werd in de jaren zestig onderwezen aan schoolkinderen en legt uit hoe je een goede burger en vaderlander wordt en blijft. In de tijd dat ik de pagina’s één voor één begon te publiceren alhier was chezlubacov min of meer drietalig, een onzalig idee waar ik inmiddels allang weer van ben afgestapt.
Misschien dat ik ooit de tijd en lust vind om de teksten naar het Nederlands te vetalen, want het is bij momenten werkelijk hilarisch wat er allemaal aan die kinderen werd verteld. Ik denk dat mijn vrienden van de gristendemocratie maar wat graag soortgelijke lectuur zouden verspreiden onder de schoolgaande jeugd van nu.
‘s Misschien niet eens zo’n slecht idee, nu ik erover nadenk.

7 replies on “Feniks”

doen! doen!
(blij dat je weer terug aan het bloggen bent. dat had ik nog niet gezegd, meen ik. mag ik heel subtiel een verzoekje om rss-feed fluisteren?)

πŸ™‚ wauw dat ik dat nog mag meemaken, een rss-verzoek! ik dacht eigenlijk dat dat alleen voor nieuwssites interessant was. of is de rss-feed nu verwaterd tot een soort veredelde blogroll-melding?

tja kijk de wereld staat niet stil terwijl je stopt met bloggen, ik sluit me graag – zij het op minder fluisterende toon – aan bij het verzoek van martijn πŸ˜‰

Ik ben pas sinds een week of drie Γ©cht aan het rss-en, maar zou niet al niet meer weten hoe ik mijn 90 favoriete blogs en 20 andere leuke sites zou moeten bijhouden zonder. Gewoon aanklikken in de hoop dat er iets leuks te beleven is is zΓ³ 2002. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.