Categories
txt

ik ben niet bang voor de tandarts 2

intussen gaat de tandensaga hier bij lubacov gewoon door. inmiddels zijn we een maand en een bezoekje of zes verder. antibioticakuur achter de rug, vijftien jaar aan tandsteen verwijderd [het moest in twee delen, en onder zware verdoving – om u een idee te geven].
eergisteren begon de tand die eerder ontstoken was, en waarvoor ik in de eerste plaats ben gegaan in januari, opnieuw op te spelen, en gin bieke, zoals ze dat hier in de sinjorenstad zo mooi kunnen zeggen. maandag a.s. heb ik al een afspraak staan, maar ik hield het gisteren niet meer uit, dus in allerijl een tussendoortje gepland met die aardige assistente. de angst sloeg me om het hart toen ze zei dat ik niet behandeld zou worden door “mijn” tandarts, maar de pijn was groter dus ik accepteerde maar gewoon. bovendien dient een man in zulke situaties geen mietje te zijn, natuurlijk.
ik trok een extra kwartier uit om naar de praktijk aan de kasteelpleinstraat te lopen, omdat ik bij iedere inspanning die tand voelde kloppen, dus ik moest rustig aan doen. omdat ik ook nog een armoedzaaier ben waarschuwde ik de tandarts dat ik pas maandag voor deze behandeling en die van die dag kon betalen [men betaalt hier de tandarts cash en ter plekke, later krijgt men het terug van het ziekenfonds], en hij vond het geen probleem. hij keek in mijn bakkes en haalde er de voorlopige vulling uit. de pijn was hels, maar, zo zei hij, verdoving zou geen zin hebben aangezien de ontsteking weer terug was en het tandvlees nu toch al geïrriteerd was. hij liet het gat open en zei me dat ik nieuwe antibiotica moest nemen, plus een nieuwe dosis brufen forte pijnstillers. ik zei dat ik die toch pas de volgende dag zou kunnen kopen omdat ik geheel platzak was. “ach, ik heb nog wel wat liggen hier,” zei hij. hij verdween naar de schuur achter in de tuin en kwam terug met een doosje antibiotica en een paar strips brufen forte. en een pakketje met enge tandartsinstrumenten. “de tand is nu gewoon open, dat zul je wel zien in de spiegel. iedere keer als je gaat eten, doe je een stukje van deze watten in de tand, met deze pincet. zodat er geen vuiligheid in de tand komt. en roken mag ook niet, met de tand open zeker niet, maar liefst helemaal niet.”
een vorm van zelfmedicatie! cool!
toen ik vroeg wat ik maandag aan extra pecunia zou moeten meenemen zei hij dat het niks was, “laat maar zitten”.
ik was hem dankbaar, en stomverbaasd ook. dat dat nog kan, in 2004.
later bedacht ik me dat “mijn” tandarts wel iets verkeerd zal hebben gedaan, en om het te compenseren kreeg ik de herstelwerkzaamheden voor nop. de tandartsenvariant van het gratis dessert voor als de kok zijn haren in de soep heeft gehangen. of is dat te cynisch?
dus nu moet ik iedere keer als ik ga eten [en roken, want zo ben ik dan ook wel weer] voor de spiegel met een enorme pincet en een wattenpropje in mijn bakkes poeren. het gat is enorm trouwens, het lijkt wel alsof alleen de buitenkant van de tand er nog is. een soort kerncentraleschoorsteen. borssele in mijn bek. straks ga ik de wat eruit halen en dan roken, en dan kijken of de rook dan ook zo uit mijn tand komt gewolkt. als het lukt maak ik een foto en post hem hier.

5 replies on “ik ben niet bang voor de tandarts 2”

Getver Dave, ooit een carriëre als horrorschrijver overwogen? Ik krijg er zelf tandpijn van 🙂

Dat is te cynisch, die hebben natturlijk steeds gratis spul liggen dat ze vd pharma industrie hebben gekregen, en om mensen te helpen leggen dokters toch juist een eed af (moet toch een soort roeping zijn, zeker als je weet hoeveel jaren die moeten slijten op universiteitsbanken),
of ben ik weer te naief?
Anyway, sterkte !!!!!
(wat een knoeien was dat vanmiddag in Antwerpen om ergens te geraken ROTWEER)

He Dave….alweer….????
Wel…met zo een schoorsteen heb ik dus een jaar lang gelopen….ken je nagaan…;)
Anyways…m8…kiep it up….ik zal voor je blijven duimen totdat de grotten van Han gesloten zijn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.