Categories
txt

vaste waarden

gisteren zag ik weer een voorproefje, zoals ik iedere dag wel een voorproefje zie waar ze in voorkomen. en iedere keer zeg ik het weer tegen mijn geeuwende vriendinnetje:
waar zou bzn zijn zonder de tros?

10 replies on “vaste waarden”

het zou een aanwinst zijn – een heel nieuwe markt! of zingen ze al in het nederlands?
een tweede leven, als de nederlandse frans bauer, zoiets? jan keizer in een caravan naar torremolinos in plaats van op een luxueus zeiljacht in puerto banus. ik zat net te denken: zou bzn zich niet eens kunnen wagen aan het repertoire van the pogues? ‘a pair of brown eyes’ met de tekst van ‘twee reebruine ogen’? wat me weer door doet vragen aan mezelf: waarom vind ik de pogues goed en bzn niet? is het het kaasgehalte van bzn dat me tegenstaat? ‘a pair of brown eyes’ vertaald naar het nederlands zou net zo kazig zijn als pak-’em-beet … eh… ik zat even op de bzn-site te kijken maar ik kan zo gauw geen nederlandstalig liedje vinden. maar goed, u begrijpt wat ik bedoel.
mooie foto, overigens.
was bzn niet beter met annie schilder?

BZN was absoluut beter met Annie, Mon Amour had een Gainsbourg-nummer kunnen zijn. Luub, probeer De Zon De Zee van BZN eens te scoren op het web – en weet dan waarom zij nooit, maar dan ook nooit aan De Poogs mogen komen.
De aantrekkingskracht van de Pogues was natuurlijk Shane, zijn gebit en zijn drankinname – Keizer en Carola zijn te braaf, houden ook niet van muziek. Heb Keizer ooit naar zijn favo muziek mogen vragen, waarop hij antwoordde thuis nooit naar muziek van anderen te luisteren – hij was de hele dag al met muziek bezig, had hij thuis geen zin meer in. Die houding zul je bij Spider, Shane en de rest nooit aantreffen, denk ik.
Overigens was BZN wel de eerste hardrockband van Nederland, een groep die niet die afgemeten gitaarsound van de sixties hanteerde maar zeker in de begintijd lekker loos ging.
Ooit was ik te gast in een door een homostel bewoond huis, een van de partners bleek een hardcore BZN-fan te zijn. Dat begreep en begrijp ik niet: waar zit de aantrekkingskracht van de palingsound voor homo’s? Of moet ik die paling als metafoor zien?

Gzz: Als sommigen onder de concentratiekampoverlevenden die hun verdere vrije leven weigerden om anders dan op een houten plank te slapen;
In het laissez-allerklimaat van het vroeg 21e eeuwse Holland is er voor homofielen geen reden meer heimelijk confidenties in dagboekjes te verbergen, angstig om te zien bij een stil rendez-vous langs donkere landwegen, kortom een dubbelleven te leiden dat op den duur natuurlijk een ondraaglijke verstikking veroorzaakt.
Tijden zijn veranderd, en van verstikking is geen sprake meer. De geïnverteerde waar je over rept nu ontbeert deze ondraaglijke schijn, dit wurgkoord van quasi-ambiance dat hij als een collier begeert. Enter BZN.
Erwin

BZN is dus vooral erg gezellig, en homo’s houden van gezellig, begrijp ik het zo goed?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.