Categories
txt

sfu

mooi eerste deel van six feet under gisteravond. een beetje in de sfeer van de boeken van michael cunningham en jonathan franzen‘s “the corrections”, maar dan iets lichter en meer om te lachen. als een boer met kiespijn, dat wel.

6 replies on “sfu”

Lijkt me een mooie serie, maar ik had gisteren het idee dat er iets ontbrak. Juist aan de sfeer. Het was allemaal een beetje clean op dezelfde manier als bij sitcoms. Zoals Nate zich voelde bij de begrafenis van pa, met die opmerking over de hermetisch gesloten kist en de Astroturf.
Maar goed, dat kan ook aan mij liggen, ik kon het niet laten af-en-toe naar Wouter Bos (RTL4) en Manische Winny (NL2) te zappen.
Overigens ligt ‘The Corrections’ bovenop mn stapel te lezen boeken om aandacht te vragen (in gevecht verwikkeld met Nick McDonell’s ‘Twelve’). heb je een korte recensie voor me?

ik heb hem nog niet uit, maar ik kan wel zeggen wat ik er totnutoe [halverwege het boek] van vind: mooi geschreven, maar het kost me moeite me te identificeren met de hoofdpersonen – het zijn allemaal behoorlijk trieste mensen, hoe zeg je dat? uptight zegt men int engels. het is een beetje naar, zoals hapiness [de film], maar toch intrigerend.
zoiets?

Net als bij American Beauty vond ik de politieke correctheid en de symboliek er net te dik bovenop liggen. Wel onderhoudend, maar ik mis Tony Soprano en “family” toch wel.

The Sopranos vind ik juist helemaal niks. Ik vat het gewoon niet denk ik.
(bovendien hang ik rond de uitzendtijd van The Sopranos op BBC2 rond voor Nevermind the Buzzcocks en Shooting Stars)

sopranos is mijn favoriete serie. geweldige personages. hiero in belgië kijken we naar jaar 3, maar mijn hoop is gevestigd op nederland 3, zodat ik alle afleveringen van jaren 2 en 3 ook zonder reclames kan opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.