Categories
txt

muzik non-stop

muzik‘s going down due to poor sales and advertising revenue.
mabbe they should have tried writing a couple decent articles.
[via]

10 replies on “muzik non-stop”

Van alle dancebladen was Muzik toch de aardigste, vonnik. Artikelen hadden vaak een geinige invalshoek, onder de streep bleef nog wat informatie hangen en vooral w.b. stijl en vorm waren de scribenten een bron van inspiratie. Heb ik veel minder met MixMag of Jockey Slut. Laatst in Barna DJ Magazine meegepikt, mijn hemel, het leek de BG wel, wat een armoede. Over dance schrjiven is nog niet zo gemakkelijk – wat niet noodzakelijkerwijs aan de schrijvers ligt. DJ’s interviewen is over het algemeen een hel.

waarschijnlijk is dit niet wat ik denk (het publiek dat slechte commerciele blaadjes afstraft die de aars van de superstar dj’s aflikken tot de stront§ tussen hun tanden zit). maar het geeft even de hoop dat zelfs het moegehypte uk publiek shit van kwaliteit kan onderscheiden.
over wat gzz schrijft: ben je gek man? over mixmag kan ik nog met je akkoord gaan. maar in jockey slut staat, ondanks de typisch engelse ziekteverschijnselen, tenminste nog iets te lezen tussen de reclame door. hun platenbesprekingen zijn trouwens vele malen beter dan die van de muzik. ikzelf ben al meer dan drie jaar geleden gestopt met dit rotzooiblaadje te lezen. online music magazines rule. dat zal zelfs SNC ooit moeten gaan ervaren, vrees ik. of zijn we met zijn allen voor eeuwig verslaafd aan de aanraking van papier?

Vincent toch. SNC is een prachtig Ă³gend blad, maar inhoudelijk gaat het net zo diep als mijn kleine teen in een theeschoteltje. Bij SNC denken de schrijvers dat als je maar veel namen en titels dropt, je automatisch een verhaal krijgt. Not. Verder zijn de besprekingen in Straight No Chaser van een armoedigheid die zelfs Aardschok tot een schatkist aan taalvondsten maakt. Ik moet de eerste negatieve bespreking in SNC nog tegenkomen – alsof de recensenten iedereen tevreden willen houden. Geef mij maar Pitchfork media, dat af en toe te hoogdravend is, maar ook niet bang om een trap uit te delen waar nodig. Iets wat trouwens ook voor Muzik gold.

damn, en dan te bedenken dat ik eindelijk eens en keer een supervet mixje naar Muzik’s Bedroom Bedlam afdeling heb gestuurd. Zo komt die big break nooit natuurlijk. En…. naast de haast onvindbare Jockey Slut, was het voor dancebegrippen een heel behoorlijk blad, met meer nadruk op muziek en recensies dan Ministry & de MixMag. De gratis cd’s waren altijd behoorlijk gevarieerd en doen het altijd goed als tussendoor-kadootje aan zwagers en vrienden.

Dewey, bij Waterstone’s in de Kalverstraat koop ik altijd mijn Jockey Slut. Waterstone’s heeft op de mezzanine trouwens ook een enorme collectie andere fijne bladen.

Wonend in een stad waar de selectie aanvaardbare “beats” bladen beperkt is tot muzik en trax, wilt dit zeggen dat mijn leesvoermogelijkheden nu tot de helft gereduceerd worden…
jammer…

okee, ik moet toegeven: ik heb het blad al een paar jaar niet echt gelezen – ik gaf het in 2000 op omdat het gewoon rotzooi was. zoals de recensies in snc nooit negatief zijn, zo kreeg werkelijk iedere plaat in muzik in die tijd en de jaren daarvoor een 9/10. daarbij waren de artikelen zelden of nooit interessant, en werd ik kotsziek van al het gelul over aibietha [spreek dat maar eens hardop uit].
de laatste jaren dus alleen sporadisch ingekeken, meestal in de tijdschriftenwinkel om te zien of er nog iets interessants bij zat. dus wellicht is mijn laatste zinnetje wat overbodig. en verder is kritiek op snc in dit huis uit den boze.

ik volg luba hierin.
al dat gezeik van jullie over de SNC. waar het op neerkomt: in de SNC staan tenminste de platen gesignaleerd en besproken die ik ook leuk vind. kan ik van andere bladen niet zeggen. en van muzik kon ik dat gewoonweg al jaren niet meer zeggen. een blad is goed als het bruikbaar is. om de literaire en kritische inhoud moet je het zowiezo niet doen hoor. lees dan gewoon een goed boek of een krant.

JA! Ga es naar de Bieb! ‘Reis naar het einde van de nacht’, ‘De God Denkbaar, Denkbaar de God’, ‘het Rood en het Zwart’, ken je altijd nog naar muziek L u i s t e r e n; daar is het toch ook voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.