Categories
txt

levensvraag #3

waarom duurt het twee weken voordat mij toegezonden post vanuit nederland in mijn brievenbus belandt, terwijl post uit andere landen er doorgaans drie à vier dagen over doet?

12 replies on “levensvraag #3”

Naar alle waarschijnlijkheid omdat het achterlijkste deel van de Bel(e)gen (die voor de grootsten hoop bij de post werken) post uit NL nog steeds beschouwen als “niet echt dringend” omdat ze niet kunnen geloven dat er ook boven de moerdijk mensen te vinden zijn die de kunst der penhantering machtig zijn.

🙂
ik durf ook niet te klagen want het zijn natuurlijk allemaal van die cliff clavins/newmans die daar werken. krijg ik helemaal geen post meer.

Was het wel priority opgestuurd? De mensen bij het postkantoor houden stug vol dat het zelfs voor België ontzettend uitmaakt of je de post naar België al dan niet priority opstuurt.
Post naar België is trouwens sowieso een ramp. Stel je doet in Breda iets op de bus voor Antwerpen. Die gaat dan via Schiphol (sorteercentrum buitenlandse post).

Vandaag stond in de krant dat zelfs aangetekende zendingen *niet* toekomen. Je hebt nog geluk als je je briefwisseling ontvangt. Fyi: Rusland -> België: 2,5 week.

@ bernard: kalf? ik grap altijd dat post uit nederland per pakezel wordt aangevoerd, maar het wordt steeds waarschijnlijker dat dat niet langer een grap is maar de nare waarheid.
@ martijn g.: nee, nog niet ontvangen, maar inmiddels wel per e-mail te weten gekomen dat het vorige week is opgestuurd, dus ik ga eind van de komende week maar eens bij de brievenbus liggen.
@ martijn th: stuur jij de km-post altijd met priority? het laatste pakket heb ik ook nog niet binnen, ik weet niet wanneer je dat verstuurd hebt…
@ bram: als aangetekende post niet aankomt heb je echt wel reden om te klagen, maar ook legale grond om opheldering te eisen. ik ben een keer gaan navragen, toen een pakket dat me drie weken eerder was opgestuurd niet aankwam, en toen kreeg ik doodleuk te horen dat het dan waarschijnlijk niet opgestuurd was. het was niet aangetekend verstuurd, dus ik had geen poot om op te staan.
overigens is het uiteindelijk wel aangekomen, nog eens een week na mijn klacht. ik loop in vier weken naar groningen en terug.

@Dave: Dan moet ge de volgende keer dat ge tevoet naar Groningen gaat zeggen dat ze post klaarleggen, en ‘m gewoon meepakken. Dat scheelt hen een hoop aan port 🙂 (kidding) Zeg Dave, goesting om komende zaterdag mee te gaan pintelieren?

Wees niet bevreesd: het zijn twee enveloppen die niet buiten elkaar kunnen bestaan, maar uiterst theoretisch beiden de sleutel tot de schat leveren. Vergeet alleen niet na envelop één te wachten tot envelop twee ook je huisje heeft bereikt, omdat je anders de verkeerde informatie in de verkeerde volgorde krijgt.
nooit geweten dat de posterijne de beste letaliteitsremmer ooit zijn. Discworld’s MORT had er allang iets aan gedaan

post B -> Italie: tussen de 5 en 21 dagen . . .
wil geloven dat dit voornamelijk bij het laatste stuk vh traject ligt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.