Categories
txt

ik heb de hel gezien en het is geen prettig gezicht

vtm kerstparade

Gisteravond toen we de met onze volle penzen stad binnenreden zag ik ze al: de VTM-vlaggen en -banieren [VTM is, voor de Nederlandse onwetenden, het Vlomse equivalent van SBS6 en soortgenoten, maar dan nog erger, met in mijn ogen zeer foute, zij het licht gecamoufleerde, Vlaams-nationalistische tendenzen]. Vanaf de Grote Markt kon je het spoor volgen tot aan het einde van de Nationalestraat. Ik vroeg me af wat die rotzooi in mijn straat moest. Een paar uur geleden begonnen zich mensen te verzamelen langs de Nationalestraat, met jolige kerstmutsen op en digitale foto- en videocamera’s om de nek en een hoop kleine kutkabouters aan de hand, die op hun beurt allemaal voorzien waren van een gezellig blauw lichtgevend stukje plastiek, waar ze gezellig mee zwaaiden. Een uur geleden brak plots de hel los. Een kerstparade, en dat op 27 december! Geleid door VTM-karren met daarop kunststoffen sneeuwpoppen, kerstmannen, rendieren en met namaaksneeuw en gezellig aan-en-uitknipperende lampjes bedekte namaakkerstbomen trok een stoet voorbij van karren met daarop nog meer namaakpoppen en wat dies meer zij, waarbij iedere kar een ander merk bier, klerenwinkel of televisieprogramma vertegenwoordigde. En dit alles begeleid door nachtmerrieopwekkende Coca Cola-reclamemuziek.
Het zou voor de wereld niets uitmaken indien al die idioten langs de kant van de straat op een hoop geveegd werden en in een massagraf gedonderd, bedacht ik me ineens. Of misschien wel – ze zou er een heel klein beetje beter uit gaan zien, waarschijnlijk. Dan heeft VTM een stuk minder kijkers, waardoor het misschien wel failliet zou gaan en stoppen met uitzenden. Bovendien, zo dacht ik verder, zijn dit dezelfde klootzakken die gaan zeiken als er een straatrave is in hun buurtje. Ik vraag me af of iemand ooit klaagt over de auditieve stront die dit soort non-evenementen oplevert. Vast niet.
En toen kwam Plop ook nog langs. Plop moet dood. Dooooooooooooood moet-‘ie!

9 replies on “ik heb de hel gezien en het is geen prettig gezicht”

Ken je die lop over de bijna – doodservaring van de trouwe katholiek?
Wel, hij kwam weer terecht bij de levenden , en op de vraag ” heb je God gezien? ” , luidde het antwoord: ” Ja, Ze is Een Zwarte Vrouw”.

fuck nijntje en alle andere fascistische kinderuitvindingen. of eigenlijk uitvindingen voor kinderen. fuck sbs6 en vtm en idols en de helft van nederland. kunnen die niet in België wonen? die vaderlanders die op cda, vvd of lpf hebben gestemd? hebben wij ook weer meer plek voor asielzoekers.

neej, dat vind ik dan ook weer zielig voor de toffe belgen … die kunnen dr ook nix aan doen … beter is nog dat wij met zn allen naar de buren verhuizen en het vlaamsch blok plus aanhang naar NL exporteren …

Het was inderdaad de hel! ik was namelijk de harlekijn op het schommelpaard, acher nijntje (thanx voor de foto , by the way) . plop moet dood!

Hel? Hemel?
Die worden in de bijbe vermeld.
Het vagevuur? Dat is en uitvinding via encycliek ( zie boek van J. Le Goff, L’ Invention du Purgatoire”), van een paus, die van oordeel was dat katholieken ook geld op geld moesten kunnen verdienen, nadat:
(1) Thomas van Aquino gestreld had dat ” geld géén geld mocht opbrengen” – pecuniam pecunia non parit.
(2) noch joden, noch protestanten zich dat aan hun hart lieten komen…..
(1)

dat van die vlaams-nationalistische tendensen is al zeker waar. bij de rest sluit ik me ook maar meteen aan. vooral dat deel over ‘dooooooooooood moet ‘ie. en ‘ie’ niet alleen. trouwens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.