Categories
txt

dingen

een popkwis op teevee, en elsje doet nog mee ook! toen ik ervan hoorde en las dacht ik “daar had ik ook bij moeten zitten”, maar toen ik vanochtend keek had ik al snel door dat het een typische four aces-kwis is. de eerste aflevering tenminste. “four aces, four aces?”, zegt u nu. four aces was een team dat altijd meedeed en meestal won bij de popkwissen waaraan /dev/null/, het team dat door els, douwe en mijzelf gevormd werd, mee placht te doen. four aces waren vier zeer met zichzelf ingenomen kwallen gespecialiseerd in door blanken gemaakte gitaarmuziek van vóór 1980, om de bocht een beetje af te snijden. dat vond ik zo ongeveer wel van toepassing op de nps-popkwis, ook al door assistent leo’s ongelovige “die heeft mazzel!” toen een team wist welke twee hits van destiny’s child uit drie identieke woorden bestaat. dat is geen mazzel, leo, dat is popmuziek van na 1980.
toch best een leuke kwis, het moet gezegd. maar ik heb gespeurd en gespeurd, zonder els te zien. volgende keer dan maar.
don ariën rasmijn [van alacrán– en subs-faam, o.a. – whatever happened to ze weblog, amigo?] deed me een leuk interview toekomen met don macario prudencia, papa van de salsa antiyana. ik heb van mijn moeder eens twee singeltjes, eh, geleend [ik geef ze terug mama, echt] die ze uit onze tijd op curaçao had overgehouden. één daarvan wordt genoemd in het artikel en ik heb het voor uw luisterplezier opgeladen in mp3-vorm: bros bros. koopt u na het downloaden wel het plaatje zelf? toe.
hiero kunt u de schattige video downloaden in quicktime of realvideo van koops nieuwe single ‘baby [d’malicious remix]’. koop die plaat, of beter nog, het hele album, hij is goed.
en tot slot, check bij destination unknown de door florian keller [niet de oostenrijker maar de duitser] samengestelde radioshow gewijd aan de ennio morricone remixes, ons zo vrind’lijk ter beschikking gesteld door compost records en lowlands distribution.

7 replies on “dingen”

Tiens, nog een geluk dat Morricone blijft overleven.
BTW John Zorn heeft die ook door de molen gehaald.

Ik kan me een popkwis herinneren waarbij ik inviel voor jou, Dave, en /dev/null/ (die keer onder de gelegenheidsnaam dave’s not here) prompt won – afgetekend nog wel.

Wij zitten helemaal rechts, net buiten beeld dus. Maar mijn haar was even in beeld, beter opletten Dave!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.