Categories
txt

you eediot!

ik heb een tijdje samengewoond met een meske dat drie video’s had van ren & stimpy. de drie eerste, uit de tijd dat de originele tekenaar er nog aan meewerkte.
iedere week was er wel een avond dat we met een groepje vrienden urenlang die drie video’s zaten te bekijken. de kleuren waren fantastisch, en de verhaaltjes superieur surrealistisch. we filosofeerden over de totstandkoming van die verhaaltjes – wat moeten die gasten een lol gehad hebben. en we vroegen ons soms af of ze misschien ook onder invloed van het teen of tander waren tijdens het creatieve proces. afhankelijk van onze eigen staat waren we er meer of minder van overtuigd dat dit wel het geval geweest móest zijn.
ze had de video’s gekregen van een vriendin uit los angeles, en toen die eens op bezoek kwam bracht ze drie cd’s voor me mee: “you eediot!”, met alle hits erop [“happy, happy, joy, joy”, log theme” en “royal canadian kilted yaksmen”, o.a. – the orb heeft trouwens ooit een “happy happy joy joy”-tour gedaan. maar dit terzijde], “radio daze”, een eigenlijk niet zo heel leuke radioshow met het olijke tweetal, en “little eediot!”, een single met drie tracks van “you eediot!” en een interview.
fantastisch [check hiero voor fragmenten].
ik nam me voor dat als ik ooit kinderen zou hebben, ik ze de eerste zes levensjaren alleen maar naar ren & stimpy zou laten kijken.
ik geloof dat na twee seizoenen john kricfalusi ermee ophield. en ren & stimpy waren niet meer dezelfden. slappe aftreksels van de eerste afleveringen waren het. ik heb nooit meer zulke goede cartoons gezien, hoewel cow & chicken en i.m. weasel dicht in de buurt kwamen.
ik was dus ernstig verheugd toen ik dit bericht las.

5 replies on “you eediot!”

Wreed goed.’k Ga dat eens bezien. Maar waarom zouden die videomakers “under infuence” geweest zijn? Die deden toch gewoon hun werk , ze beleefden er ook nog wat lol aan.

die kricfalusi, die is deruit gekickt, totaal gefreakte gekhoofd, in de eerste aflevering (die in die hondekennel) is al flink geknipt. handewrijf handewrijf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.