Categories
txt

trouwerij

vanochtend naar een huwelijksinzegening geweest, in een kerk.

ik kom niet vaak in kerken, en als ik er kom, is dat omdat ik ze wil bekijken. kathedralen vooral. missen bezoek ik niet.

het was een lange mis, tenminste, het leek lang. in feite duurde het maar een uur. maar dat gedeel en geheer en geamen in de naam van de vader hangt me na een kwartier al wel de strot uit. de kerk was verder niet echt veel bijzonders dus er viel niets rond te kijken.

het was voor het eerst dat ik me niet ongemakkelijk voelde toen mij het mandje onder de neus geschoven werd. daar hoor je geld in te doen. voor de kerk. nu heb ik niets tegen kerken en hun bezoekers, maar wel tegen de kerk als instituut. van alle religies, niet alleen de katholieke. ik weiger dan ook geld te geven. maar ik ben wel katholiek opgevoed, dus voorheen voelde ik me toch schuldig, een klein beetje.

vandaag dus niet.

my point being?

wel, niets, eigenlijk. ik dacht “ik heb nog niet gelogd vandaag dus laat ik hier wat over zeggen”.

met als gevolg dat ik in feite helemaal niets zeg.

nou ja.

vanavond is de receptie met een feestje. er schijnt een salsaband te komen spelen. het zal mij benieuwen hoe lang ik dat ga volhouden.

klinkt: felix laband – 4/4 down the stairs [website]

2 replies on “trouwerij”

Maar Luba,Hoe denk je dat die mooie kerken er ooit gekomen zijn ? Toch niet zonder aflaten en de wat vrijwilliger bijdragen die collectes worden genoemd, toch ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.