Categories
txt

toscane, owowow

mooi hoor, toscane. we hebben vooral steden gezien, siena met name. prachtig stadje. ik was het geleende digitale cameraatje vergeten mee te nemen, maar anniek heeft nog foto’s gemaakt dus binnenkort zal ik er een paar inscannen, wellicht.
het platteland bewaren we voor een andere keer, als we met de auto gaan. we hadden te weinig tijd om alle dorpjes af te gaan, met het openbaar vervoer enzo, dat gaat niet echt in 5 dagen.
de laatste nacht doorgebracht in een vaag motel buiten pisa, waar ik ‘s nachts op teevee zag dat tijdens voetbalwedstrijden [ac milaan – bayern münchen (grappig trouwens dat münchen in het italiaans “monaco” is)] reclame wordt vertoond. stukjes van 5 seconden bij iedere vrije trap en corner – tsk.
met het italiaans ging het best. ik redde me met mijn spaans en wat ik van het italiaans ken opperbest, al zeg ik het zelf. dat moesten we ook maar eens echt gaan leren. romaanse talen, fantastisch.
en het eten in italië is nu officieel beter dan in spanje. zeker waar het snelle happen betreft. ik heb het idee dat de échte spaanse gerechten alleen bij uitgebreide dissen tot hun recht komen, de italiaanse gerechten zijn toch wat lichter denk ik.
bij thuiskomst zien ik trouwens dat elsje weer terug is! woe!