Categories
txt

titels

zoals ik net bij rauxa heb gedaan, zal ik nu [op verzoek van vele duizenden lezers] de titels verklaren die ik tot op heden voor de lubacov weblog heb gebruikt [nou ja, de laatste drie dan, want die daarvoor herinner ik me niet meer :-(]:

 • this is not an exit

  de laatste zin van het boek “american psycho” van brett easton ellis. fantastisch boek, de film vind ik vele stukken minder. sterker nog, behoorlijk mislukt. kan ook bijna niet anders. eigenlijk zijn boekverfilmingen nutteloos, om redenen die geen uitleg behoeven, hoop ik. het zinnetje fascineert mij. ik heb het jaren geleden ook gebruikt voor de tekst van het nummer “wallstreet yuppie”, de enige single die ik met las solex, het bandje waar ik een tijd in heb gezongen, heb opgenomen, back in the day in madrid.

 • vriend, ik ben blij dat je het goed vindt dat ik weer gek ben

  de eerste zin van de laatste brief in het hoofdstuk “keefman” uit de gelijknamige verhalenbundel van jan arends. fantastisch boek.

 • sonic rainbow child

  de tweede regel uit “demon box”, het titelnummer van motorpsycho‘s derde album. de eerste regel, “metallic cocaine be-bop”, wat oorspronkelijk uit burroughs’ “the naked lunch” komt, heb ik gebruikt voor rauxa.

  dan is het cirkeltje nu rond.

  o, als iemand zich nog wel herinnert wat voor titels ik vóór “this is not an exist” heb gebruikt, mag die mij dat laten weten.

  hoewel ik mij geen illusies maak.

  klinkt: quick & brite – young urban professionals [site]