Categories
txt

stubru

de reden dat ik vrijdag niet naar drum rhythm ging was de eerste selectieronde voor de vacature programmamedewerker bij studio brussel. daar deed ik aan mee, zaterdagochtend in alle vroegte.
ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. er was een onderdeel “actualiteit” waarbij je trefwoorden moest omschrijven in vijf regels. veel van die trefwoorden waren namen van vlaamse bekenden en bands, waarvan ik naar mijn gevoel te weinig wist, helaas. er was ook het cijfer 18, tussen aanhalingstekens, waarbij ik het nummer van alice cooper aanhaalde. achteraf realiseerde ik me dat ze natuurlijk de nieuwe plaat van die dweil moby bedoelden. ik schat dat ik een score van 70% heb bij dat onderdeel, waar ik uiteraard nog weken ontevreden over zal zijn.
andere onderdelen gingen beter, hoewel ik bij het gedeelte “taalfouten” ook enkele twijfels heb. vlamingen gebruiken de taal nu eenmaal anders dan nederlanders, en ik twijfelde bij sommige zinsconstructies of het nu correct vlaams was of niet. en van een woord als “brossen” hoorde ik vanochtend pas de betekenis. “spijbelen” noemt men dat in het nederlands nederlands.
misschien moet ik eerst een inburgeringscursus bij het vloms blok volgen alvorens te solliciteren hiero.

7 replies on “stubru”

Correct Vlaams bestaat hier niet…nergens eigenlijk…ook op de radio spreken we nederlands.
en verder…cursus bij het vlaams blok??….bespeur ik daar een vorm van sarcasme? Gewoon veel meer in het café hangen als ge dat ‘correct’ vlaams wil leren :))

Oie, en ondertussen ben ik je vergeten te vertellen hoezeer ik duim voor je dat je die job krijgt 🙂 wanneer laten ze je iets weten?

12 juni is de tweede ronde. ik zal wel wat horen als ik daarvoor wordt uitgenodigd. als ik niks hoor, dan trek ik mijn conclusies 😉

Laat je niet misleiden. Stamp die, hoe noemt die, hoe noemt die Kiek, Jan Houtekiek, even aan op de geschikte plaats.
Liefst direct,recht in zijn “losse medewerkers”, zijn kloten,dus.Da’s niet moeilijk, vooral omdat het zo gemakkelijk is, zei de vriend van Kiek, Kamiel Spiessens.

ik heb bij tvt juist het idee dat de vlamingen daar verrast worden door voor hen ongebruikelijke zinsconstructies. en dan toch het vaakst winnen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.