Categories
txt

plaatjesdraaier schaduw

oh well. ik heb net de vinylen versie gekocht van dj shadow‘s nieuwe plaat. dan maar niet vernieuwend. hij is prachtig. ook al staan er verdomme vier nummers niet op die wel op de cd staan.

6 replies on “plaatjesdraaier schaduw”

dat gedoe rond dj shadow heb ik nooit gesnapt. die eerste is de meest overschatte plaat van de laatste tien jaar, en wat ik van de nieuwe heb gehoord vind ik letterlijk schrikbarend slecht, zeker als er een zangstem doorheen begint te kwijlen. kun jij me uitleggen wat er zo geweldig aand dj schaduw is? ben ik echt benieuwd.

hmm, ja, als je de eerste de meest overschatte plaat van de laatste tien jaar vindt, vrees ik dat je nooit gewonnen zult worden voor deze. want daarin heeft omar wel gelijk, hij borduurt een beetje voort op endtroducing, deze nieuwe. niet helemaal, maar goed.
wat ik er goed aan vind. ik vind het gewoon mooi, de liedjes raken me. ik vind de beats goed, de melodiën, en ik hou wel van dat u.n.k.l.e. sfeertje. er zitten nummers bij waarbij ik kan wegdromen, of zoiets. verder ken ik niets anders dat klinkt als dj shadow, ik vind het een herkenbare stijl. ik vind zijn samplekeuze erg goed, de nummers zitten goed in elkaar, tja, wat kan ik er nog meer over zeggen? oh ja, hij is hip, en ik wil ook graag hip zijn 😉

Ik heb hem ook op vinyl. Blauw aan betaald, en dan ook nog eens een keer 4 nummers minder. Das uiteraard wel jammer, maar voor de rest een heel erg fijn album. Staan ook wel een paar nummers op die wat minder zijn (monosyllabik o.a.), maar ook een aantal stevige goeie nummers (six days, …meets his maker, You can’t go home (gister clip van gezien op, jawel, MTV, was ook niet onaardig)). Dus al met al zeker de moeite waard. Idd, hij boorduurt natuurlijk wel heel erg voort op zijn oude werk, maar jah, als dat oude werk goed is, en het nieuwe ook, wat is dan de deal?

maar ik vind unkle dan weer wel aanhoorbaar. niet spectaculair, maar toch. misschien moet ik de goede man nog eens een eerlijke kans geven.

Blijkbaar vindt niet iedereen de platen van DJ Shadow even goed en dat doet me eigenlijk wel plezier! Het leek er de laatste maanden op of ze gingen deze genie uit de schaduw halen en hem tegen zijn eigen wil bombarderen tot de nieuwe Eminem. Hopelijk komt het nooit zo ver en laten ze hem rustig verder plaatjes maken zoals alleen hij dat kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.