Categories
txt

peterselie

toen ik in madrid woonde waren david en ik zo’n beetje onafscheidelijk. naast samen draaien en werken was onze andere grote passie eten.
niemand kende de restaurants van madrid zo goed als wij. als mensen ergens wilden gaan eten en ze wisten niet waar, dan kwamen ze naar de mulletcave om ons om raad te vragen. we hadden zelfs een restaurantrubriek in ons in beginsel maandelijks verschijnend maar in praktijk slechts één keer uitgekomen fanzine garfunkel.
zoals de meeste buitenlanders in welk land dan ook, kankerden wij graag op het land waarin we woonden. daarbij kregen we dan meestal hulp van een derde dave, engelse dave, die kon er ook wat van. de spaanse keuken kreeg er steevast van langs in onze urenlange met drank en drugs doordrenkte kankersessies. we waren het erover eens: de spaanse keuken stelt lang niet zoveel voor als veel spanjaarden de wereld willen doen geloven. eigenlijk, zo was onze stelling, was het enige dat telde in de spaanse keuken peterselie. “don’t leave home without it”, zei amerikaanse dave altijd. in ieder spaans gerecht, of het nou een mediterraanse salade, paella, cocido madrileño of pulpo gallego was, er móet peterselie bij. zelfs als het niet in het recept staat. sterker nog, het staat in bijna geen enkel recept, omdat men er van uit gaat dat je de peterselie er gewoon in gooit. “haha, die gekke spanjolen”, lachten we dan, en we namen nog een pincho moruno bij onze mahou.
mooie tijden.
maarre, wat ik me nu afvraag: waarom zetten spanje en marokko dan niet gezamenlijk een controlepost op?