Categories
txt

oppassen

morgen pas ik in de namiddag en waarschijnlijk avond op pelle. zijn mama moest deze week opnieuw onverwacht opgenomen worden in het ziekenhuis.
niet zo’n beste timing, ik bedoel wat het oppassen betreft. in het ziekenhuis opgenomen worden is natuurlijk nooit goed getimed, heh. ik ben deze dagen niet op mijn sociaalst, om het zo maar eens uit te drukken. maar dat zal zo’n zesjarige natuurlijk worst wezen. de man moet beziggehouden worden.
en voorgelezen, in bed. en omdat mama al met een boek bezig is, en papa met een ander, zijn de lucky lukes voor mij. heeft u dat wel eens gedaan, voorlezen uit een stripboek? terwijl de voorgelezene in bed ligt maar ook de plaatjes wil zien? en precies wil weten bij welk plaatje u bent?
we hebben een systeem bedacht: ik lees de tekst in het tekstballonnetje, en zeg dan “hmm” om aan te geven dat ik naar het volgende plaatje ga.
dat klinkt dus als volgt:
[zware stem]
“voorzichtig, voorzichtig!
hmm.”
“vanavond in het boston theatre, bijzonder optreden van mevrouw sarah bernhardt. voordrachtskunst. plaatsen 5, 10 en 15 dollars.
hmm.”
“kijk, de man plakt een andere poster over die ene heen.
hmm.”
“op de poster staat ‘ik draag alleen maar het ballein-corset van de firma smith, zegt mevrouw bernhardt’

[hoge stem]
de schaamteloosheid, jarrett! ik heb nog nooit een corset gedragen!
hmm.”

enzovoort.
ik zal maar vroeg gaan slapen. proberen, in ieder geval. die arme jongen heeft al genoeg te verduren.

One reply on “oppassen”

Kinderen voeden volwassenen op, kijk maar naar de wat er de laatste 10/20 jaar met het huisvuil gebeurd is: van veralgemeende verbranding/stort tot selecteren, selecteren en preventie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.