Categories
txt

oom fritz

toch wel leuk, die meneer janssen van raay. never a dull moment. hij doet me denken aan oom fritz, de broer van mijn oma. “karl marx? bakoenin? weet je wat jij moet doen? een paar maanden naar siberië, kijken of je dan ook nog voorop loopt in die demonstraties van je. als het aan rood tuig zoals jij ligt zouden we allemaal russisch praten hier”, zei hij altijd.
hoe zou het met hem zijn?

4 replies on “oom fritz”

haha, die ken ik. In ‘8( , schat ik, heb ik daar eens een “debat” mee gedaan in rotterdam. Over het Strategic Defense Initiative van Reagan, star Wars, dus.Hij beweerde er een kenner van te zijn. Het ultieme wapen, onder de vorm van een schild tegen de Hunnen, de russen,dus.
Hij had er nog niet eens het elementaire over gelezen.
‘k Heb de zeaal gezegd dat het niet m’n gewoontre was aan zo’n soort onbenul veel speeksel te verbruiken. De aanwezige hollanders vonden dat een beetje grof.
Maar wie is er grof? Die oude jongen, denk ik.

inderdaad, je hoeft geen einstein te heten om in één oogopslag te zien dat we hier met een eikel van een zeer zeldzame soort te maken hebben. koesteren, zou ik zo zeggen. over een paar honderd jaar kunnen we daar veel geld voor vangen bij het één of andere museum.

Later ben ik die kerel nog eens tegern het lijf gelopen in het Europees Parlement. Hij zetelde er voor het CDA, geloof ik. Hij was zelfverklaard geniaal, er waren altijd dommen of onwetenden genoeg om dat soort onzin ook nog te geloven.
‘k Hoop dat men veel later, bij opgravingen van de remains, niet gelooft dat dit soort gebakken lucht de norm was in de periode dat wij leefden, Luba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.