Categories
txt

oei

bareuh is “discodoof” geworden. da’s niet zo best. het is ook iets waar ik al jaren bang voor ben. ik ga al vanaf mijn, wat?, elfde?, naar concerten, en de jaren 15-29 zijn zeer concertintensief geweest. er waren periodes dat ik 3, 4 keer per week naar bandjes ging kijken, vooral in de jaren dat de programmeur van de melkweg dacht me iets schuldig te zijn en me permanent op de gastenlijst zette. toen ik ’94-’98 in spanje woonde speelde ik ook nog op wekelijkse basis voor dj in een paar madrileense cluppies, en ik verkeerde in een milieu waar discodoofheid de normaalste zaak van de wereld was.
toch ben ik er verschoond van gebleven. geen krasje op mijn trommelvlies, geen haartje dat erbij is gaan liggen. althans, dat denk ik. ik ben al jaren niet meer bij een dokter geweest, en al helemáál niet voor een gehoortest. maar ik hoor in ieder geval perfect. als de bovenbuurmeisjes naar de plee gaan in het holst van de nacht, dan hoor ik dat. ik hoor mijn mobieltje, dat maar met 1 piepje per 10 seconden afgaat [ik heb een enorme hekel aan beltonen], afgaan als we in de kaaiman onze kont eraf staan te dansen. bij wijze van spreken. ik neem dat ding natuurlijk niet mee naar de disco. bovendien belt toch niemand mij. maar goed, dit terzijde.
het ergste wat mij overkomen is was een week lang een harde piep in beide oren, nadat ik de swans had gezien in paradiso. en motörhead in noorderligt, dat was ook heel. erg. hard. voor de rest, geen last.
ik geloof dat ik erg veel geluk heb, daarmee.
ik voel met je mee, petra.

5 replies on “oei”

Suffie heeft dit jarenlang ook geroepen, maar is ondertussen ernstig met zijn neus op de feiten gedrukt. Elke langdurige piep betekent een beschadiging, per definitie. Suffie heeft een metersdiepe dip in beide oren en heeft zich derhalve een zet gehoorbeschermers met lineair filter aangeschaft…
Te laat..

tnx dave! ik ben aan het overwegen om de oordoppen aan te schaffen die Suffie ook heeft. Ik heb dit weekend 4 rockbandjes met grote oranje oordoppen geluisterd. Je merkt dat die dingen toch niet helemaal afdoende zijn.
Het verbaasd me wel dat veel mensen vinden dat het geluid van een zodanig niveau is dat het onacceptabel is voor je oren. In de concertzaal waarin het plaatsvond was mijn vriendinnetje ‘Sjimmie’ aan het werk als bedrijfsleider en beval de geluidsman de boel toch enigzins omlaag te schroeven. Op het moment dat dit gebeurde, merkte je dat het geluid grotendeels vanaf de monitors kwam en de zaal in werd gejaagd en daar was niets aan te doen (blijkbaar). Gelukkig hebben ‘Sjimmie’ & de crew van dopjes van het ‘huis’.
Ik ga me denk ik maar om laten scholen … over tien / twintig jaar loopt er een grote generatie rond die moet worden voorzien 😉
Blijf oppassen op je oortjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.