Categories
txt

oef

ik ben bezig met een opdracht. ik moet een hele hoop bands en alleen opererende artiesten beschrijven in stukjes van 800-1200 lettertekens. en dat is op zich niet zo moeilijk, maar als je zoals ik zes maanden niet echt gewerkt hebt, alleen sporadisch en wanneer dat zo uitkwam, is het lastig de discipline op te brengen om voor de computer te gaan zitten en … te werken.
ook al omdat ik dit dus thuis doe. misschien is dat wel de voornaamste reden dat het zo moeilijk is, bedenk ik me nu.
gisteren en de dagen ervoor zat ik enorm tegen de deadline, morgen, aan te hikken. ik had vorige week al een klein deel gedaan, op tijd ook, maar dit weekend is er met het bezoek van dewey sakitumi en familiezaken op zondag niets van gekomen. gisteren heb ik de hele dag zo’n beetje naar het scherm zitten staren. af en toe wat informatie opgezocht, hier en daar een letter, een zinnetje getypt. maar het ging echt helemaal niet.
ik werd zenuwachtig, en ook prikkelbaar. en wat ik ook probeerde, de inspiratie kwam niet. en domweg biografiën vertalen en door elkaar husselen om er een stuk van te schrijven, dat is mijn eer te na.
tot ik, het was al laat, ineens een zinnetje las in een stuk over dj hell. een invalshoek!
en zie, als door een wonder kwamen de woorden uit mijn keyboard gestroomd.
maar nu is de bron weer wat opgedroogd.
gelukkig heb ik al een groot deel af.
dus ik surf wat, en zie dat bareuh! terug is van vakantie. hallo, petra, welkom terug in een ander nederland, een nederland dat haar onschuld heeft verloren, waar de democratie is vermoord, en meer van dat gelul 😉 ik benijd je dat je de afgelopen weken niet hier bent geweest, en de hysterie je bespaard is gebleven.
verder luister ik naar de radio, waar ik net de huidige single van lenny kravitz voorbij hoor komen. wat is hij toch een saaie, zijige lul geworden. dat valt me iedere keer weer op als ik zijn recente clipjes zie, en laatst toen hij bij jonathan ross was en een beetje in de maling werd genomen ook. ik vind hem er ook een beetje zielig uit zien. alsof hij met zijn ziel onder zijn arm loopt.
ehm.
ik ga maar weer eens verder, denk ik zo maar. dit leidt nergens toe, heh.

13 replies on “oef”

Hiya! Inderdeed, ben blij dat ik niet in die ellende van PF heb rondgedobberd. Ik zag tijdens de vakantie de voorkant van de Telegraaf en toen had ik er al weer genoeg van gezien.
Over Lenny gesproken, ik heb alle ceedees van hem en was zwaar fan. Hoe kazig Lenny ook wordt, hij kan niet zo heel veel fout doen bij me. Heb ook een grote zwak voor die grote krullenbos 😉
Dus pas op hè?!!
A.s weekend Drum !!!

Ooit aan Hugo Claus (for once in een open,niet verhullende bui) horen vragen :”Hoe krijg je die boeken geschreven?”. Antwoord : “Van 9 tot 17 uur,met een korte middagpauze.Zoals anderen koekjes maken in een koekjesfabriek”.Heeft weinig of niks met veel talent te maken,eerder met zweet en zelfdiscipline.

oh, en bernard natuurlijk: een snuifje talent is toch wel nodig, spiegel ik mezelf graag voor. da’s goed voor het zelfbeeld. verder is hugo claus een benijdenswaardig man, me dunkt.
ik zou ook wel zo willen kunnen schrijven. en dan ook nog zo achteloos als hij het voorspiegelt!

Wie tegelijk kampioen wil worden in de atletiek,het zwemmen en nog iets mislukt op alles tegelijk.Wie kampioen wil worden in één branche, traint (“pracitising”), traint nog eens,doet voort (hoe is deze mooie weblogontstaan,by the way?). Die komt er, tja ,tenzij er nog fellerer opduiken natuurlijk.Qiussvraag: noem 6 coureurs van de tijd van Eddy Merckx.

misschien heb je gelijk wat betreft het teveel dingen tegelijk willen en daardoor niets kunnen.
deze weblog is ontstaan doordat ik het virus kreeg, eerst van david hudson, daarna nog eens door fraser lewry. bedankt voor het compliment 😉
6 coureurs uit eddy merckx:
luis ocaña, joop zoetemelk, lucien van impe, was hinault er toen al bij? ik weet er geen meer, uit het hoofd. wielrennen is niet mijn forte.

O.K.? Merckx reed ze gewoon allen tegelijk uit de wielen. 10% talent, 90% wilskracht/training/zweet.
Oproep aan onze NL vrienden (wij mogen nu toch,smalletjes ook eens lachen, na al die hovaardige hoon uit Holland, neen niet heel Nederland):delf een put, misschien zit er een fortuin in.

Valt je ook zo op aan Lenny Kravitz dat hij altijd van die model-achtige maar dan anders meisjes in z’n clipjes heeft, van die lange misterieuze nou ja ik weet niet hoe ik het moet uitleggen maar let er maar eens op.Wel mooi trouwens. Maarja Lenny is ook niks meer sinds z’n tweede plaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.