Categories
txt

nog een lijstje

guuz en ik, wij houden van lijstjes. soms sturen we elkaar lijstjes. zo ook deze week. guuz naar mij, bedoel ik.
Akufen – My Way (eindelijk heb ik ‘m dan. En wat een fijne plaat. Niet zo geniaal als Herbert, maar wel verrotte lekker immekaar gezet zeg)
Trio Mocotó – Samba Rock (de titel zegt het al, fijn Braziliaans)
Diverse Artiesten – Chill:Brazil (bij zo’n titel moet je natuurijk direct
kotsen, maar als je weet dat deze gunstige geprijsde dubbel-cd is
samengesteld door Marcos Valle, hij er een nieuw nummer voor heeft geschreven én mocht graaien in de Braziliaanse archieven van Warner, dan piep je wel even anders. Klassiekers, culthits, nieuwe helden, soms wat té fusionachtig, toch een fijne plaat)
Lenine – Falange Canibal (wordt niet in Europa uitgebracht, helaas, want Lenine is een van de beste Braziliaanse artiesten van het moment. Modern en traditioneel, altijd bijzonder)
Adriana Varela – Corazones Perversos (ik zag de hoes van een andere cd van deze Tangozangeres, en dacht: die moet ik hebben. Helaas niet aan te komen, dus deze maar besteld via Amazon. Je moet van tango houden, gezongen door een lage, doorleefde stem, maar dan heb je ook wat)
Floris – Floris (blijft goed, en Nederlands ook nog)

met floris ben ik het niet zo eens. ik vind er een aantal leuke nummers op staan, maar over het geheel genomen vind ik het nogal saai.
die plaat van akufen is prachtig inderdaad. ik las dat poen koolman in het oortje schreef dat het beter is dan herbert, maar daar heb ik zo mijn twijfels bij. herbert maakt wel heel erg fijne muziekjes.
de overigen heb ik niet gehoord dus daar kan ik niks over zeggen.
lijstjes, leuk!