Categories
txt

lijstje #4711

een nieuwe week een nieuw subjectivistenlijstje:
red hot chilipeppers – by the way [cd warner]
puike nieuwe plaat, ze doen het toch maar weer, de heren. ik had verwacht dat het nu wel voorbij zou zijn met de pret, maar ik vind het toch weer erg goed.
cassius – au rêve [cd virgin]
na een paar keer luisteren ben ik tegen de verwachting in weer overstag gegaan. een afgepaste hoeveelheid kazigheid, voldoende afwisseling, fijn zomerplaatje.
playgroup – dj kicks [cd !k7]
donkere discolectro-selectie, een nieuw hoogtepunt in deze toch al vrij fantastische serie.
macaco – rumbo submarino [cd edel]
over zomerplaatjes gesproken! de producers van die ook al erg goede plaat van los de abajo doen het hier zelf nog een dunnetjes over.
7 notas 7 colores – con esos ojitos [12″ yo gano]
inmiddels een klassieker van de spaanse hiphop, deze eerste single van het verder uiterst irritante mannetje dat zich “mucho muchacho” noemt. wat wel een geniale artiestennaam is, vind ik.
fingathing – superhero music [cd grand central]
hoe vaker ik hem luister, hoe beter ik hem vind. toffe instrumentale hiphop en turntablizm, zonder dat het gescratch je de keel uit gaat hangen.
mains ignition – turn on [cd tummy touch]
fijne popplaat op tim ‘love’ lee’s label. check vooral het fantastische “swedish girls”.
optic nerve – optical [lp delsin]
moddervette electro op één van neêrland’s betere labels. optic nerve is overigens amerikaans.
phantom slasher – puddle & sprout [lp noid]
heerlijke plaat van de idjut boys in disguise. freaky mutantendiscofunk, anders kan ik het niet omschrijven. swingt als god’s eigen pik, om even met de machtige monstermagneet te spreken.
el payo malo – con tierra en los bolsillos [cd avoid]
in mijn jaren in spanje heb ik veel spaanse hiphop gehoord, maar het gros is gewoon pure bagger. uitzondering is [tot op zekere hoogte] de eerder genoemde 7 notas, en ook deze payo malo vind ik geweldig. flamenco en hiphop blijken erg goed samen te kunnen gaan, mits verantwoord vermengd, natuurlijk.

3 replies on “lijstje #4711”

Onbegrijpelijk, dat je die Peppersplaat zo goed vindt. Luister nog eens goed naar het Jody Bernal-b-kantje Cabron, naar het laffe Smash Moutherige Lemon Trees en het pathetische Oi could doi for you, hoor die kitscherige nu-moet-u-gaan-huilen-strijkers, die maanlichtteksten, dat totale gebrek aan funk, die vreselijke flutsingle…bahbah. Goed, er staan natuurlijk wel een paar mooie liedjes op, en het concert op /Werchter was bepaald geweldig, maar ik hoorde het ook al niet in Californication. Voor Revu heb ik een verhaal mogen maken over en met de Peppers, en tijdens het uitwerken ervan eigenlijk vooral Bloodsugarsexmagik gedraaid, DAT is pas een plaat. Nog steeds. Godfurredommuh!

granted, het is geen bloodsugarsexmagik. maar dat waren andere chilipeppers. ik kan me voorstellen dat je zegt “van hen verwacht ik meer”, ik ben zelf meestal de eerste die dat roept, maar in dit geval niet. ik vind er gewoon mooie popliederen op staan. ik vind cabron wel grappig eigenlijk. en californication vind ik ook fijn, net als die ondergewaardeerde one hot minute die niemand behalve ik leuk schijnt te vinden.
misschien heb ik gewoon een zwak voor ze. sleep me maar voor de rechter.

de sticker op mn by the way zegt : “16 songs, over 70 minutes of music” en ik vind het wat van het goede teveel. de kwaliteit moet wat onderdoen voor de kwantiteit. ik heb zo de indruk dat er enkele afdankertjes van californication op deze cd terechtgekomen zijn als opvulling. de single en universally speaking vind ik een goede opening, maar dan kabbelt het wat voort. on mercury vind ik wel fijn, ‘t lijkt alsof madness elk ogenblik kan invallen. misschien ontdek ik nog meer moois tijdens de volgende luistersessies, maar dit kan niet tippen aan californication.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.