Categories
txt

ja ja

lang geleden werkte ik op vrijwillige basis bij de amsterdamse lokale radiozender amsterdam fm. leuke tijd, veel geleerd. op een gegeven moment kwam de overkoepelende organisatie salto met het bericht dat er op doordeweekse avonden twee uur zendtijd vrij kwamen, of we die niet konden vullen? maar het mocht niet als extra zendtijd voor amsterdam fm gezien worden. wij van de muziekredactie [die was er toen nog, ik geloof dat het station nu alleen nog informatieve programma’s maakt, maar pin me er niet op vast] besloten die uren te kapen en een station op te richten dat alleen nederlandse muziek uit zou zenden. “wij”, dat waren raymond berger, michelle ten berge, britta hosman, andré sterk en ik, en ongetwijfeld vergeet ik er nog een paar.
andré en ik besloten samen een programma te gaan maaken waarin wij alles wat hard was zouden laten horen. dat kwam in de praktijk neer op metal, punk, hardcore, van dattum, hoewel we ook gabber draaiden. als het maar hard was.
soms hadden we bandjes in de studio, vicious delicious bijvoorbeeld, en face hugger. goeie naam, face hugger. vier dames die death metal speelden. inclusief grunt, hoewel die wat, eh, dunnetjes klonk.
mooie tijden waren dat.
vanwaar deze weinig relevante post? ehm, nou, andré en ik hebben ook de naam voor dat station bedacht: mortale [had iets met salto van doen, het leek grappig at the time]. en nu zag ik net in de loglijst dat radio mortale levender is dan ooit, met weblog en al! woe! voor radio mortale!

7 replies on “ja ja”

en een extra grote woe! voor luba vanwege het oprichten van Radio Mortale. Want vandaag de dag draai *ik* daar elke vrijdagavond plaatjes van bands van eigen bodem…. woe!

De Dwarslaesie. En nou niet meer vergeten, hoor! Godsklere wat een teringherrie was dat toen. Maar was wel lachen.
Dreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.