Categories
txt

i won’t answer

ik bespeur onder de lieden wier weblogs, stukjes etc. ik graag lees een zekere koortsachtigheid. men is opgewonden over london calling morgenavond in paradiso. nu heb ik altijd een beetje een afkeer gehad van engelse popbandjes, vooral van die die men vroeger, of misschien nog steeds wel, in het vakje “britpop” stopt. wat me regelmatig onenigheid opleverde met menno visser die tegenwoordig het programma engelse drop presenteert op 3voor12. dat was in mijn radio days bij afm.
maar ik dacht laat ik eens naar menno gaan luisteren, want zijn uitzending van vandaag stond in het teken van de komende editie.
wat een saaie neuzelmuziek. en de enige band die niet neuzelt, the libertines [moet dat trouwens niet uitgesproken worden als libbertiens?] hebben een mij tegenvallende plaat gemaakt.
“tegenvallend?”, zegt u, “het is hun eerste!”
nou ja, ik had er al veel over gelezen, de “raaawk!” kreten waren niet van de lucht. maar op plaat vind ik het nogal slappe zever. het klinkt veel te mooi. “raaawk!” klinkt ranzig, niet schoon. valt me tegen, zeker met een ex-clasher aan de productieknoppen.
maar ik denk dat het live zeer wel te pruimen zal zijn, zo klinkt het tenminste. als een echte liveband die op plaat maar niet bereikt wat ze echt willen: het live-geluid vastleggen. claw boys claw, anyone? wel gek dat die in menno’s programma geïnterviewde meneer verrijn-stuart dan vindt dat het zo live klinkt, die plaat. smaken verschillen, zeker?
ik heb de plaat na die opmerking nog es opgezet, ik denk dat het het stemgeluid is dat me stoort. de band klinkt inderdaad best wel live, maar die stem ligt er zo gladjes op. nee, ik blijf het een tegenvallende plaat vinden.
die baxter dury vind ik nog wel een beetje interessant klinken, trouwens. daar ga ik eens naar spitten.
lekker belangrijk, niet?

7 replies on “i won’t answer”

Ik vind het ook nooit wat, die bandjes op London Calling. Ze hebben wel erg ruige bands in de UK. Denk bv aan Penthouse, Black Moses of Cathedral, maar die staan nooit op London Calling.

Libertines (idd, “libbertiens”, wat zei menno dan, toch geen “libbertains” zeker he?) vind ik juist prima klinken zo. Juist de combinatie niet-te-gladde muziek en wel-gladde stem vind ik prachtig.
Maar ik hou dan ook meer van Britse neuzelbandjes dna van Rawk. En dit is toch gewoon een Brits neuzelbandje dat Strokes nadoet.

Libertines zijn geen raawwk!, eerder deksels. Jam, Clash, Kecks, die hoek, beetje arrogante bleke enkelsmuziek. Je mag er niet van houden, maar bij mij thuis pakken we de pannen en pollepels uit de kasten als de Liebertiens op staan hoor!

ja maar dan vind ik jam, clash, kecks, die hoek toch leuker, want een rauwer stemgeluid.
nu ja, ik zal ze live moeten gaan zien, vrees ik.

Waar hoorde je dat, van die meneer Verrijn Stuart? Daar heeft ‘ie me niks van verteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.