Categories
txt

guuz’

een traditie, nu al! guuz’ lijstje:
Layo & Bushwacka – Night Works
Leftfield is dood, leve L&B. Ze dubben wat minder dan Leftfield, maar grazen wel van diverse muzikale veldjes (gothic!) voor wat geen briljante, maar voor de verwende houseluisteraar wel zeer aangename plaat is. Vorige L&B-cd Low Life was toch net iets beter.
Gilles Peterson – World Wide II
Op North Sea Jazz mocht Gilles plaatjes draaien voor publiek dat er maar bij ging zitten. Wat de vraag opwerpt: kun je wel dansen op broken beats?
Isabella Antena – L’Alphabet du Plaisir
De Franstalige Astrud Gilberto, maar dan opgewekter. Fijne verzamelaar die stukken beter is dan de cd die eind vorig jaar verscheen en waar Isabella een soort Laura Fygi probeert te zijn. Huuh. Isa is straks trouwens ook zingend te horen op de nieuwe plaat van Buscemi.
4Hero – Hold it Down
Drie remixen, van Osunlade (ingehouden), Kaidi Tatham (broken beats, hoe dans je etc.) en Bugz in the Attic (idem). Onweerstaanbaar nummer, in welk jasje je het ook vat.
Div.Art – Disco Reggae
Compi van die lieverds, die schatten van Soul Jazz. Verreggaede versies van discokrakers als Ring My Bell, And the Beat Goes On en Rappers Delight. Niet goed, wel leuk.
Div.Art – Brazilectro 4
Ik krijg maar geen genoeg van bossa- en samba-ritmen, zowel in akoestische als in electronische vorm, als het maar met beleid en verve wordt gebracht. Niet op een Eddy de Clercq-achtige klok&klepel-manier, zoals op zijn nieuwe slaappil Bahia Patrol. Nee, dan liever Koop, Helena, Tom&Joyce.
Royksopp – Melody AM
Tuurlijk, al een tijd uit, maar heb ‘m nu dan eindelijk ook op vinyl. Prachtplaat, zo kan electronica nog járen vooruit.

in aanvulling op mijn reruns-die-tegenvallen nog dit korte lijstje:
the A-team (gaaaaaaaaaaaaaap)
Cosby Show (vonden we Lisa Bonet écht lekker? Jezus!)
Scooby Doo (flaaaaaaaaaaauw, 100 x liever de Powerpuff Girls)

layo & bushwacka heb ik niet gehoord. bushwacka’s set op lowlands een paar jaar terug vond ik wel erg tof, en ik heb nog een paar oude singles van hen die ik nog steeds wel eens draai als ik ergens op mag draven.
gilles peterson=god. en kun je dansen op broken beats? natuurlijk, wat een vraag! gewoon met je kont schudden [min of meer] op de maat, hoe moeilijk kan het zijn?
van isabella antena heb ik nog nooit gehoord, dat gaan we eens checken.
4hero – zie onder.
soul jazz, bijna altijd goed.
brazilectro 4 heb ik ook nog niet gehoord, maar ik mag het ook graag horen hoor, die bossadingetjes. en eddy de clercq, ach ja, eddy de clercq. zeer veel respect voor de man hoor, maar voor mij hoeft het niet meer.
royksopp, leuk!
en die series, tja. a-team is saai, bill cosby is zó niet leuk. nooit geweest, tenminste niet in de cosby show. lisa bonnet, dat was toch ook een spetter? angel heart, anyone?
scooby doo vs. powerpuff girls: winnaar is wat mij betreft, eh, cow & chicken.