Categories
txt

guuz’

en natuurlijk, guuz’ lijstje.
This week I’ll be mostly listening to:
Hawksley Workman – Last Night We Were The Delicious Wolves (Universal, cd)
Weer eens uit de doos met promo’s getrokken, de tweede plaat van Canadees Ryan Corrigan (alias Hawksley Workman) verenigd theater, humor, verdriet en een schitterende Roxy Music-parodie. Clip bij single Jealous of your cigarette is ook al hilarisch. Gemist op Werchter, helaas, herkansing op Pukkelpop.
Diverse artiesten – Cafe de Flore (Universal, cd)
Neenee, geen loungecompilatie rond het inmiddels klassieke chilloutnummer Cafe de Flore van Dr. Rockit, maar een verzameling Franse chansons en cocktailjazznummers die de sfeer van het Parijse café moeten benaderen. Met Bardot, Gainsbourg, Eartha Kitt en Nico. Niet alles is even bijzonder, maar houd de fles Ricard en de Gitanes binnen handbereik.
Diverse artiesten – Champion Sound 2 (Virgin, cd)
Nog niet goed genoeg beluisterd om er al een mening over te hebben. Champion Sound 1 was een excellente reggae-compilatie met oud en nieuw werk, CS2 doet dat ook. Aan boord: King Tubby, Prince Jazzbo, Scotty, Junior Reid en Run DMC + Yellowman.
Danny Krivit Re-edits: Rocksteady (Aretha Franklin) & Sultana (Titanic) (Ibadan, 12 inch)
Je moet maar durven, Rocksteady van Aretha in een remix gooien. Danny Krivit maakt er een deephousefunkkraker van, met alle ruimte voor de stem van Tante Riet. Titanics soulfunkkraker kan daar niet aan tippen, maar is zeker niet slecht.
Los Ladrones – Mi Amor Es (Earth Project, 12 inch)
Bossahouse, ik kan er gewoonweg niet genoeg van krijgen. Lekkere tracks, twee Waiwan-remixen, niet super, wel goed.
Charles Mingus – Blues & Roots en MingusMingusMingus
Op reportage geweest bij Tommie Barman te Antwerpen, de dEUS-voorman is bezig met zijn debuutspeelfilm Anywhere the Wind Blows (zie www.deus.be/awthwb.php), maakt daarvoor as we speak opnames in Antwerpen en vertelde dat hij onder meer muziek van Charles Mingus (deus-fans weten dat deze jazzgigant ook verantwoordelijk was voor de sample in Turnpike) wil gaan gebruiken. Laat ik nu net wat Mingusplaten hebben geleend van goede vriend DD. Lekker existentiele jazz.
Diverse artiesten – Nuyorican Salsa Experience (Nascente, cd)
Ook geleend, verzameling salsas uit de sixties en seventies. Schettert lekker door de kamer.

die “champion sound” heb ik nu op staan – geweldig. toch nog wat zon op deze nare regendag in fokking AUGUSTUS.

One reply on “guuz’”

Ter aanvulling op deze lijst: het Cafe de Flore nummer van Dr Rockit (en de geniale remix van Charles Schillings) zal ongetwijfeld de aanzet geweest zijn voor de gelijknamige compilatie (Matthew Dr Rockit Herbert sampelde geluiden uit het cafe voor zijn nummer), dus in tegenstelling tot wat ik eerst schreef is er wel degelijk een connectie.
Verder heb ik bij goede vriend PP een cd geleend van Coralie Clement, een hijgerig Frans fragiel zangeresje wiens Gainsbourg/Birkin-muziek erg goed past bij de CdF-sfeer, en trof ik in de bakken van mijn favo platenwinkel te M. een door Nicola Conte geproduceerd bossazangeresje aan, Rosalia de Souza. Beetje d&b (denk Marky &Patife), straight bossa en wat bossahouse, allemaal op 1 zwarte plak. Fijn hoor.
Trof bij PP ook een dubbele Patrick Bruel aan, en voor u nog walgend een teiltje op zoekt: Bruel covert hier chansons uit de fifties, op magistrale wijze. Gaat ook in duet met actrice Emmanuele Beart, en met Johnny Halliday. Coverplaten maakt een artiest vooral als hij artistieke stilstand wil verbloemen, maar Bruel doet dat wel heel erg sfeervol. Vanavond maar es flink aan de pastis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.