Categories
txt

going dutch

ik zou het bijna vergeten [selectief geheugen? ;-)], maar ik zie het net bij mede-kindamuzikus muziekmania:
KINDAMUZIK SCHAKELT OVER NAAR NEDERLANDS
Online tijdschrift ondergaat taalwisseling in 2003
Online muziektijdschrift KindaMuzik ( http://www.kindamuzik.net ) zal vanaf 1 januari 2003 zijn publicaties in de Engelse taal staken. In het nieuwe jaar begint de website met het aanbieden van alle content in de moedertaal Nederlands. Met deze verandering herbevestigt KindaMuzik zijn ambities om de nummer één onder de online muziektijdschriften in Nederland en België te blijven én om een sterke en levendige community te creëren.
Het besluit tot het nemen van deze stap, dat onlangs is genomen door Kindamuzik’s redactiekern, zat er al langer aan te komen. De redactie: “Kindamuzik heeft op dit moment een gemiddeld bezoekersaantal van zo’n 6000 unieke bezoekers per dag. Zij komen van overal ter wereld. Toch voelen we veel voor onze identiteit als Nederlands online tijdschrift. Het is ons doel om de allerbeste publicatie op het gebied van nieuwe en uitdagende muziek in de Benelux te worden, zowel binnen print als op het web. Dat doen we liever dan dat we een van de vele Engelstalige aan muziek gewijde sites zijn, die je overal ter wereld vindt. We zijn er echt van overtuigd dat er een gebrek is aan goede muziekverslaggeving in Nederland en België, vooral wanneer het gaat om minder bekende artiesten en stromingen. Wij willen graag dat gat helpen vullen. De beste manier om dat te doen is volgens ons om met onze lezers te communiceren in hun eigen moedertaal, het Nederlands. Het ging ons nooit om zo groot mogelijke aantallen bezoekers of hits. We focussen ons dan ook liever op kwaliteit, meer nog dan voorheen, dan op kwantiteit.”
“KindaMuzik is van plan een community te gaan vormen, bestaande uit zowel schrijvers als lezers. Door ons op de Benelux te gaan richten, hebben we het gevoel dat we beter in staat zullen zijn ons te identificeren met onze lezers – door middel van concerten, feestjes, evenementen en prijsvragen bijvoorbeeld – dan via een computerscherm. We willen erbij zijn, betrokken zijn en mensen aan het praten krijgen.”
“Natuurlijk is dit voor de redactie geen gemakkelijke beslissing geweest en we beseffen dat we veel van onze lezers uit andere delen van de wereld, evenals een handvol schrijvers, zullen teleurstellen. Toch hopen we dat iedereen ons standpunt kan begrijpen. Woorden schieten tekort om iedereen die ons vanaf het begin heeft gesteund te bedanken. Sinds onze lancering nu bijna vier jaar geleden, op Valentijnsdag 1999, hebben we ontzettend veel positieve reacties gehad.”
“We kijken naar de toekomst, samen met de meest toegewijde schrijvers en fotografen die we ons maar kunnen wensen. Ons team blijft vol overgave en enthousiasme werken. We zullen erbij zijn – in de clubs, backstage in smoezelige kleedkamers en beukend op de deuren van platenlabels – om te garanderen dat onze lezers de meest informatieve en actuele interviews, artikelen en recensies krijgen voorgeschoteld.”

dat u het weet.
www.kindamuzik.net