Categories
txt

foeballeuh

de afgelopen weken niet iedere dag, maar wel zo vaak ik kon naar de ultrakorte samenvattingen gekeken op bbc2 van het toernooi om de afrikaanse voetbalbeker. wat een genot! wat een plezier straalt er van dat voetbalspel af! niks geen systemen, de voetballers staan niet “op tien” of “op 5”, gewoon, lekker ballen, naar voren met die handel. het is af en toe behoorlijk rommelig, maar daar staan fantastische individuele acties tegenover, de frommeldoelpunten worden afgewisseld met wonderschone goals, en het gaat snel, heel snel. en er worden modetrends gezet [denk ik]. het team van kameroen speelt al het hele toernooi in mouwloze shirts, stoer hoor. op de tribunes geen relletje te zien, maar wel een hoop enthousiasme. daar krijg ik nou echt zin van in een lekker partijtje foeballeuh.
zondag is de finale tussen kameroen en senegal, duidelijk de twee teams die het mooiste voetbal hebben laten zien, dat is wel eens anders bij finales van voetbaltoernooien. live te volgen op bbc2, vanaf 16:50 onze tijd.

klinkt: the clash – london calling

2 replies on “foeballeuh”

Jullie hebben duidelijk een heel ander toernooi bekeken dan ik. Ik zag een foutenfestival, beton- en angsthazenvoetbal zoals nooit tevoren. Doe mij maar de Bundesliga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.