Categories
txt

flashback

ik kreeg gisteren ineens zin om weer eens wat oude cocteau twins nummers te luisteren. er was een tijd dat mijn liefde voor hen angstaanjagende vormen had. ik heb alle platen tot en met ‘blue bell knoll’ gekocht, daarna ben ik opgehouden. toen vond ik ze niet leuk meer. ze bleven me teveel hangen in zweverigheid. of zo.
omdat ik niet in de stemming ben om vinylplaten te draaien, te lui om de plaat om te draaien zeg maar, heb ik alles van ‘garlands’ tot en met ‘blue bell knoll’ gedownload, en nu zit ik dus naar ‘garlands’ te luisteren. de eerste lp.
en verdomd, ik weet nog precies hoe ik me voelde in de tijd dat ik hieraan verslingerd was.
gek is dat.
ik vraag me af of ik over tien, vijftien jaar nog hetzelfde gevoel heb als nu als ik, laten we zeggen, recloose’s ‘cardiology’ nog eens beluister.

5 replies on “flashback”

sommige muziek heeft dat ja. de eerste van type o negative brengt me weer 10 jaar terug, en slayer verveelt ook niet. of fields of the nephilim. draai ik nog jaren. of dat ook het geval is met alle godspeed afsplitsingen is nog maar de vraag.

maar nu ben je gewoon meer gewend. je kent meer muziek, dus is er minder dat je kan verrassen. voorbeeld: de laatste tool was voor veel oude fans een teleurstelling, omdat het niet meer zo als een mokerslag aankwam. je wordt nu eenmaal kritischer, je krijgt een bredere kijk enzo. niet altijd even leuk, nee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.